Stor nyhet fra Rema 1000: Endelig i butikkene

29/08/2024 07:00

redaktion

Nyheter
Foto: Rema 1000
Foto: Rema 1000
Nå kommer et helt nytt produkt i Rema 1000 som markerer butikk-kjedens fokus på miljøvern.

I januar utlyste Rema 1000 en konkurranse som engasjerte tusenvis av mennesker over hele landet. Oppgaven lød på å designe det nye miljøvennlige handlenettet for butikk-kjeden. Denne uka lanseres de nye gjenbrukbare handlenettene som er designet av vinneren av konkurransen, Lene Havn Heimvik (28),

Miljø-fokus
Designet, som Heimvik selv beskriver som enkelt og i tråd med REMA 1000s filosofi «Det enkle er ofte det beste», er ment å fungere både som et statement for brukeren og en påminnelse til felleskapet om viktigheten av mer bærekraftige valg. Meldingsboblene i designet er lett gjenkjennelige og formidler et klart budskap som oppfordrer til bruk av gjenbrukbare alternativer i stedet for engangsplast.

Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, er svært fornøyd med resultatet av konkurransen og ser frem til å se de nye handlenettene i butikkene:

- Vi er svært glade for det store engasjementet vi har sett i denne konkurransen, og er imponert over bidragene som har kommet inn fra hele Norge, sier Våge. REMA 1000 har bærekraft høyt på agendaen, og vi er glade for at bruken av handlenett øker. Ombrukbare handlenett er bra både for miljøet og lommeboka.

Den nasjonale lanseringen av handlenettene i uke 35 markerer et viktig steg i REMA 1000s arbeid med å redusere plastposebruken og fremme mer bærekraftige valg i hverdagen.

Dette initiativet er en del av REMA 1000s kontinuerlige innsats for å redusere plastforsøpling, som er en av de største miljøutfordringene verden står overfor i dag.