Stor endring for populær Freia sjokolade: Blir gul

22/08/2024 18:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Freia / Mondelez
Foto: Freia / Mondelez
Dette skjer nå med Freias nest mest solgte sjokolade, Freia Boble.

Åtte måneder etter konflikten mellom Freia (og eier Mondelez) og Nidar (og eier Orkla) skjøt fart, og sistnevnte stevnet Freia-eieren for å legge seg for tett opp til Statos-blåfargen med sin nye boble-sjokolade, har partene landet på en løsning.

Rettsaken, som fant sted i midten av april, varte i tre dager og førte til en dom den 7. juni. Dommen ga Orkla medhold på alle punkter, noe som bekreftet at «Stratos-blå» ble ansett som et godt innarbeidet varemerke i markedet. Så gjenstod det å finne ut av hva som skulle skje med Freias sjokolade, og nå har partene kommet til enighet med et forlik.

Nå melder Freia-eieren ut at de gjør store endringer. Du finner svaret lengre nede i artikkelen.

Foto: Mondelez / Jakob Østheim.

Blir gul
Freia Boble melkesjokolade endrer design og blir helt Freia-gul, skriver Mondelez i en pressemelding.

"Når vi gjennom forliket med Orkla ble enige om å endre fargen på pakningen på Boble, velger vi å gå til kjernen av vår fargeidentitet og gjøre den helt Freia-gul. Gulfargen er den samme som forbrukerne kjenner fra før og som er sterkt tilstede på plateporteføljen", Sølvi Grana Slotte, markedsdirektør i Freia.

"Jeg mener dette beviser vår sterke designarkitektur", sier hun.

Nest mest solgte sjokolade
Freia Boble har siden lanseringen i september i fjor blitt Norges nest mest populære sjokolade, bare slått av klassikeren Freia Melkesjokolade.

-Vi er utrolig stolte av mottakelsen Boble har fått hos norske sjokoladespisere, og smaken og kvaliteten blir den samme selv om pakningen blir litt mer gul, sier Grana Slotte.

De første Boble-platene med det nye designet blir å finne i butikk i løpet av september.