Vipps advarer mot svindel: Ikke gå i fella!

15/08/2024 15:55

Yvonne

Nyheter
Svindlere bruker stadig nye triks for å lure folk til å overføre penger. Nå advarer Vipps mot nye utspekulerte metoder.

Den siste tiden har det dukket opp en helt ny svindelmetode. Det skjer ved at man plutselig får en sms fra et ukjent nummer hvor svindlerne utgir seg for å være mottakerens sønn eller datter.

Et eksempel kan være en sms hvor det står "Hei mamma. Jeg har mistet min mobil og har fått nytt midlertidig nummer. Det betyr at jeg ikke kan bruke Vipps for tida. Kan du vippse med xxx kroner, så får du dem tilbake på fredag?"

"Dette er en svindelmetode vi dessverre ser at har økt de siste månedene. Svindlerne forsøker å lure deg og meg til å tro at vi hjelper én vi er glad i, mens vi lures til å sende penger til kriminelle", sier pressekontakt i Vipps, Kari Kjær, til Dagens.no.

 

Generelt er våre råd at du må aldri klikke på lenker, gi fra deg informasjon, eller sende penger uten å være sikker på hvem som er i andre enden, enten det er på e-post, SMS, telefon eller sosiale medier. Svindlernes metoder vil alltid endre seg, men disse rådene er alltid gjeldende, heter det i en uttalelse fra Vipps.

Mottakere av sms-er av denne typen oppfordres til å alltid ringe opp barnet og sjekke om beskjeden med det nye telefonnummer er riktig eller ei. Hvis man er det minste i tvil, skal man la være med å sende pengene.  

"Vi bruker store ressurser på å stoppe og rapportere mistenkelige transaksjoner, og på å sperre brukere som misbruker Vipps. Alle våre brukerprofiler er verifisert med BankID. Vi vet derfor alltid hvem som sender og mottar penger i Vipps, og det er informasjon vi er pålagt å dele med politiet", sier Kari Kjær i Vipps.