Dårlige nyheter for Magnus Carlsen: Bøtelegges med 118.000 kroner

16/12/2023 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Benyttet ikke riktig prosedyre.

Magnus Carlsen ilegges en bot på over 118.000 norske kroner etter å ha vist dårlig sportsånd ved å trekke seg fra Sinquefield Cup i fjor september.

Han forlot turneringen etter bare to trekk i et parti mot Hans Niemann, og denne beslutningen har nå resultert i en bot på 10.000 euro.

I følge forbundets saksrapport benyttet ikke Carlsen riktig prosedyre tilgjengelig for spillere, som er å sende inn et klageskjema for å rapportere mulige brudd på fair play og hendelser med juks.

Rapporten kritiserer Carlsen for å vise dårlig sportsånd og omgå tiltakene ment for håndtering av slike problemer på en korrekt måte.

Som verdensmester og den høyest rangerte spilleren forventes det at han skal være et godt eksempel, spesielt for unge sjakkspillere.

Rapporten påpeker imidlertid at Carlsen vant frem i tre av fire punkter i saken.

Det nevnes også at Niemann tidligere i år saksøkte Carlsen for æreskrenkelse, blant annet for hånlige rop under en turnering i Østerrike. Dette søksmålet ble senere avvist i amerikansk rett.

Det skriver NRK som omtalte saken først i Norge, ifølge VG.

FIDE understreker at det er forbundet som forfølger Carlsen for brudd på disiplinærregelverket, og at Niemann ikke var klageren eller en av partene i prosedyren.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.