Dag Erik Pedersen er død

04/06/2024 09:42

Emma

Nyheter
Foto: Sunnica Luva Veliz Pedersen, Rubicon/NRK/NTB
Foto: Sunnica Luva Veliz Pedersen, Rubicon/NRK/NTB
Sykkel- og TV-stjerne Dag Erik Pedersen har gått bort.

Tidligere proffsyklist og TV-programleder Dag Erik Pedersen er død.

Han skulle fylt 65 år førstkommende torsdag.

Det melder NRK, som har fått dødsfallet bekreftet av nærmeste familie.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Som syklist var han helt i verdenstoppen spesielt på 80-tallet. I disse dager er det 40 år siden hans første av totalt tre etappeseirer i Giro D’Italia.

Han var proffsyklist i både Italia og Nederland fra 1982–91, og tiendeplassen fra Giro D’Italia i 1984 var lenge den beste sammenlagtplasseringen en nordmann har klart i de tre største etapperittene.

I Giro D’Italia deltok han hele seks ganger, ’84 og ’86 var hans klart mest suksessrike sesonger som proffsyklist.

Etter at han la opp som idrettsutøver startet han en TV-karriere, som programleder og reporter, i tillegg til å holde foredrag og skrive bøker.

Mesternes mester

I senere tid er han mest kjent fra tiden som programleder for «Mesternes mester». Han ledet programmet gjennom hele tolv sesonger, fra starten i 2009 frem til våren 2021.

– Det var 1,6 millioner seere i snitt per program i den siste sesongen jeg var med. Det var fantastisk, og det føltes som at jeg ga meg på toppen av pallen, sa Pedersen til VG i 2022.

Han sa at det føltes helt riktig å gi seg fra programmet på det tidspunktet. I etterkant skrev han boken «Mesterne» om tiden som programleder.

Vi i redaksjonen kondolerer og sender varme tanker til familien.

Læs også:

Forlot REMA 1000 med full handlekurv uten å betale: Så skjedde det utenkelige Hendelsen har nå fått mye oppmerksomhet på Facebook.
Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.