Den demokratiske kandidaten til presidentvalget kaller Biden svak

22/01/2024 12:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dean Phillips, som er partimedlem i Joe Biden, kaller den sittende presidenten «svak» og «uvalgbar».

Til tross for at de to er partikamerater i demokratene, får den sittende presidenten i USA, Joe Biden, lørdag harde ord fra Dean Phillips, som er medlem av Representantenes hus for Minnesota.

Dean Phillips, som selv prøver å vinne demokratenes nominasjon til presidentvalget i november, kaller Biden «svak» og «uvalgbar».

Det vil være klart for verden å se når velgerne i delstaten New Hampshire går til primærvalgene på tirsdag, sa Phillips, som selv mener det ville vært en stor prestasjon for ham å få rundt 20 prosent av stemmene.

– Det vil dessverre demonstrere at vår nåværende president er svak og uvalgbar, og jeg tror det vil vise dette landet at det har en kandidat som faktisk kan gjøre det som er blitt lovet over flere generasjoner, sier Phillips på et velgermøte i Nashua, som er lokalisert i New Hampshire.

Dean Phillips, som snakker med sine støttespillere på et sykehjem i Nashua, bemerker også at Joe Biden er 81 år gammel.

«Hvis du lytter til velgerne, kan du høre at folk tror han er på et stadium i livet som ikke er forenlig med å være leder av den frie verden».

«Det samme gjelder Donald Trump (77 år, red.),» sier Phillips, hvis 55-årsdag tilfeldigvis faller på samme dag som partimøtet.

Siden det nåværende valgsystemet med primærvalg før presidentvalget ble innført i 1972, har en sittende president aldri tapt en primær.

I tillegg til Dean Phillips har forfatter Marianne Williamson også utfordret Joe Biden i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat. Begge anses å ha svært liten sjanse til å slå Joe Biden.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.