Den russiske generalen er død

17/08/2023 12:34

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Den russiske generalobersten Gennady Zhidko, som i en periode ledet invasjonen av Ukraina, er død.

Listen over russiske generaler og befal som har dødd siden invasjonen av Ukraina er nå lang. Nå kan en til legges til statistikken. Generaloberst Gennady Zhidko er død.

Dette skriver guvernøren i Khabarovsk-regionen, Mikhail Degtyarev, på Telegram.

Gennadys Zhidkos død er imidlertid ikke relatert til krigen, da han ifølge guvernøren har vært syk i lang tid.

Han var ansvarlig for invasjonen av Ukraina i flere måneder i 2022, helt til han ble kastet ut etter en rekke tilbakeslag.

Krig i Syria

Generaloberst Gennady Zhidko ledet også de russiske styrkene som ble utplassert i Syria i 2015 under borgerkrigen.

For nettopp den innsatsen ble han i 2017 tildelt Helten i Den russiske føderasjonen, som tildeles for heltedåder i Russlands tjeneste.

Det er den høyeste ærestittelen som kan tildeles i Russland. Deretter ble Gennady Zhidko øverstkommanderende for Russlands østlige militærdistrikt, og han var viseforsvarsminister fra november 2021 til juli 2022.

Flere døde

Det har vært fortløpende rapporter om høytstående russiske generaler og befal som har blitt drept i forbindelse med invasjonen av Ukraina.

Flere av dødsfallene har imidlertid aldri blitt bekreftet av russerne. Tilbake i mai 2022 kunne Storbritannias forsvarsdepartement si at høytstående befal ble flyttet til frontlinjen for å ta ledelsen av invasjonen etter at de møtte hard motstand fra Ukraina.

De mange langtrekkende våpnene som Ukraina har mottatt fra Vesten har imidlertid gjort det mulig å treffe mål lenger unna fronten.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.