Donald Trump står overfor potensielle reiseforbud med mulig prøvetid

18/06/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Donald Trump, den tidligere amerikanske presidenten, kan bli utsatt for reisebegrensninger hvis han blir dømt til prøvetid etter domfellelsen i sak om hush money.

Trump ble funnet skyldig 30. mai i 34 tilfeller av forfalskning av forretningsdokumenter knyttet til en betaling på 130 000 dollar til den voksne filmstjernen Stormy Daniels.

Denne betalingen var ment å hindre Daniels fra å diskutere en påstått affære med Trump under hans presidentkampanje i 2016.

Straffeutmålingen, planlagt til 11. juli av dommer Juan Merchan, har utløst betydelig debatt om hvilke straffer Trump kan få.

Alternativene inkluderer fengselstid, husarrest, bøter eller prøvetid, med mange juridiske eksperter som lener seg mot prøvetid som det mest sannsynlige utfallet. Prøvetid kan begrense Trumps reiseevner betydelig, både i USA og internasjonalt.

Som rapportert av Macroticker.com hevdet Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg at hush-pengene var ment å få Daniels til å tause om hennes påstander om en affære. Trump har benektet enhver forseelse, og kalte saken politisk motivert. Hans juridiske team har annonsert planer om å anke domfellelsen.

Tidligere distriktsadvokat i Pennsylvania, Matthew Mangino, sa til Newsweek at hvis Trump blir satt på overvåket prøvetid, kan retten begrense eller forby hans internasjonale reiser.

"Jeg forventer at han i det minste får overvåket prøvetid," sa Mangino. "Domstolen har rett til å tillate innenlandsreiser, men den kan begrense eller forby internasjonale reiser."

Men ikke alle er enige i denne vurderingen. Lance Fletcher, en kriminell forsvarsadvokat fra Manhattan, uttrykte tvil om sannsynligheten for prøvetid.

Fletcher sa til HuffPost: "Jeg ville bli sjokkert hvis de ga ham prøvetid på grunn av alle måtene det kunne invitere til et lovlig oppgjør, inkludert det faktum at han måtte be om tillatelse til å reise utenfor New York."

Etter sin domfellelse ga Trump en uttalelse til Newsweek, der han beskrev rettssaken som «rigget» og fastholdt sin uskyld. "Jeg er en veldig uskyldig mann, og det er greit," sa han. "Hele landet vårt blir rigget akkurat nå. Vi har ikke det samme landet lenger. Vi har et splittet rot. Vi er en nasjon i tilbakegang, alvorlig tilbakegang."

De juridiske implikasjonene av Trumps straffutmåling er betydelige, men de politiske konsekvensene er like betydelige. Skulle retten ilegge prøvetid med reiserestriksjoner, kan det ha stor innvirkning på Trumps politiske engasjementer og innflytelse.

Denne situasjonen fortsetter å utfolde seg, med nøye gransking av hvordan den vil påvirke Trumps fremtid både juridisk og politisk.