En av historiens viktigste menn har bryllupsdag i dag: Kan du gjette hvem?

29/04/2022 12:30

Emma

Nyheter
Foto: Shuttertock.com
Foto: Shuttertock.com
I dag er årsdagen for en av historiens mest beryktede menns bryllupsdag med kona hans, som han bare klarte å være gift med i omtrent 40 timer før de begge begikk selvmord.

Antallet babyer som har fått navnet 'Adolf' siden 1940-tallet er forsvinningsvis lite, og det er en veldig god grunn til dette.

Få mennesker vil navngi barnet sitt etter kanskje historiens verste diktator og massemorder; Adolf Hitler.

Mannen er kjent og beryktet for å primært være ansvarlig for andre verdenskrig og dødsfallene til omtrent seks millioner jøder under Holocaust.

Under andre verdenskrig var det imidlertid et helt annet syn på mannen, noe som fikk millioner av mennesker til å følge ham blindt, og som bygde en sterk indre sirkel av lojale og trofaste offiserer og venner.

En av dem var hans mangeårige kjæreste, 33 år gamle Eva Braun, som den 56 år gamle Hitler giftet seg med 29. April 1945.

Akkurat i dag er det 77 år siden paret giftet seg, og hvis de fortsatte å leve, ville de derfor snart ha 80-års bryllupsdag, som også kalles eikebyllup.

Det få mennesker vet, er imidlertid at Eve og Hitler faktisk bare klarte å gifte seg i omtrent 40 timer før de begge konsumerte gift, og Hitler skjøt seg også i templet, og døde på gulvet i førerbunkeren i Berlin.

Etter det hadde de høytstående nazifolk; Martin Bormann, Heinz Linge og Otto Günsche samt noen livvakter de to likene ute i hagen der de ble brent og begravet og senere gravd opp og identifisert av Sovjetunionen.

I dag er det Hitler og Evas bryllupsdag, som blant andre Peter Ingemann har merket med et innlegg på Facebook, og i morgen er deres dødsjubileum.

Dagen, som for mange regnes som slutten på andre verdenskrig.

 

 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.