Er kosmetikk fra Temu og Shein trygge å bruke? Få svaret her

17/10/2024 22:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Giftige produkter funnet i Shein, Temu og AliExpress-varer.

I juli i fjor identifiserte regjeringen i Seoul flere produkter fra nettbutikkene Shein, Temu og AliExpress som inneholdt giftige stoffer og bakterier, melder El Confidential.

Gjenstander som kosmetikk, kjøkkenutstyr og undertøy ble flagget. Til tross for Det europeiske råds 2009-forordning om kosmetiske produkter, som krever god produksjonspraksis, oppfyller mange importerte varer ikke disse standardene.

Baldomero Perdigón, fra Spanish Society of Cosmetic Chemists, forklarer at importert kosmetikk må gi spesifikk produktinformasjon, ha en ansvarlig EU-basert kontakt, og være registrert hos Cosmetic Products Notification Portal (CPNP).

Disse tiltakene sikrer at produktene er trygge for forbrukerbruk. Perdigón understreker at selv om ikke all kosmetikk utenfor EU er usikre, utgjør de som ikke oppfyller EUs regelverk helserisiko, som hudirritasjon eller infeksjoner.

Sikkerhetsvurderinger og toksikologiske tester er avgjørende for å sikre forbrukerbeskyttelse.

Manuel Jesús Soriano, en kjemiker som spesialiserer seg på europeiske forskrifter, bemerker at til tross for forskrifter, kommer noen produkter som ikke overholder kravene fortsatt til Spania, spesielt sminke fra kinesiske butikker, som noen ganger inneholder skadelige stoffer.

Myndigheter som AEMPS øker inspeksjoner for å løse disse problemene.

Produkter kan være godkjent av FDA, men ikke EU-forskrifter

Når det gjelder forfalskninger, forklarer Perdigón at selv om forfalskede produkter kan kopiere etiketter, er de ofte billigere og av lavere kvalitet.

Selskaper som Temu og Shein hevder at de overholder globale sikkerhetsstandarder som FDA og den meksikanske offisielle standarden, utfører stikkprøver og tilbyr returpolicyer for å sikre produktkvalitet og forbrukersikkerhet.

De hevder at det ikke har vært rapporterte tilfeller av allergier forårsaket av produktene deres.

Selv om når EU-kunder kjøper kosmetikk fra Temu og så videre, vil produktet gå forbi de strenge EU-regelverket og derfor etterlate usikkerhet om sikkerheten selv om det kan være godkjent av den amerikanske reguleringen FDA.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.