Sprengning langs fylkesvei: Over tusen kunder har mistet nettet

15/10/2024 09:58

Yvonne

Nyheter
Telenor jobber fortsatt med å rette feilen som har rammet mer enn tusen bredbåndskunder mandag kveld. Det er uklart år nettet kommer tilbake.

"Det er sprengningsarbeid i området som har skadet en fiberkabel. Vår entrepenør jobbet ved skadestedet utover kvelden i går (mandag), men da det fremdeles er løs sprengningsmasse i området, var det ikke forsvarlig å jobbe idere gjennom natta", sier Telenors pressesjef, Anders Krokan, til lokalavisen Lister24 tirsdag morgen.

Det var sprengningsarbeid ved fylkesvei 43 i Agder som førte til at over tusen bredbåndskunder mistet nettet mandag kveld, skriver avisen.

I forbindelse med planlagt sprengning i området, ble en fiberkabel rammet ved 19.30-tiden mandag kveld. Det førte til at over tusen Telenor-kunder i Lyngdal og Farsund mistet bredbåndet.

"I forkant av sprengningene så ble kablene gravd ned for å sikre dem, men da salva gikk så må likevel noen stein ha klart å treffe ledningen. Det er veldig uheldig at det har skjedd, og må ordnes opp i", forklarer byggeleder Magne Tveiten i Agder fylkeskommune.

Telenor opplyser at de rykket ut til området sent mandag kveld, men at arbeidet måtte settes på pause til området var bedre sikret. Arbeidet med å skjøte kabelen ble gjenopptatt tirsdags morgen.

Det er uklart hvor lang tid det vil tak før internettet er tilbake.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.