Etter helt spesiell hjelp: Nå sender Putin ut en uhyggelig trussel

04/12/2023 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etter helt spesiell hjelp utsteder den russiske presidenten en uhyggelig trussel.

Det har ikke gått utenom noens nese at Ukraina og Russland for tiden befinner seg i en høyst anspent konflikt.

Det kan også telles på én hånd hvor mange dager som går før nok en skummel ny historie ser dagens lys. Og denne historien er intet unntak.

Finland har angivelig stengt alle sine grenseoverganger til Russland, og nå har Polen tilbudt å hjelpe til med å overvåke disse overgangene.

Og det faller ikke akkurat på et tørt sted for Kreml-ledelsen. Det skriver Reuters.

– Enhver beslutning fra Finland og Polen om å tillate en konsentrasjon av tropper på grensen til Russland vil bli oppfattet som en trussel av Moskva, sier Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin.

Men det stopper ikke her. Sjefen for Polens nasjonale sikkerhetstjeneste, Jacek Siewiera, skrev på X tirsdag at Polen ville sende militære rådgivere til sin NATO-allierte Finland som svar på en offisiell forespørsel:

"Et team av militære rådgivere vil dele sin kunnskap om grensesikkerhet".

Og Kreml har nå reagert på utsiktene til flere soldater ved grensen:

- Finnene og polakkene må være klar over at en økt konsentrasjon av militære enheter ved vår grense vil utgjøre en trussel for oss. Dette er et helt unødvendig tiltak for å sikre grensesikkerheten, siden det ikke er noen trussel der, sa Dmitrij Peskov.

Grensen mellom Russland og Finland vil være stengt for all trafikk unntatt gods frem til 13. desember.

Dette trekket kommer i kjølvannet av at flere hundre asylsøkere har ankommet den finsk-russiske grensen fra øst de siste ukene. Data tidligere denne måneden viste at migranter fra så forskjellige land som Afghanistan, Syria og Somalia dukker opp ved den finske grensen.

Finske myndigheter anklager Russland for å hjelpe migranter til grensen, noe Russland avviser.

Den finske regjeringen har beskrevet det som en hevnaksjon og et forsøk på et hybridangrep fra russisk side, siden Russland ble sint da Finland ble med i NATO i april.

Russlands krig i Ukraina er årsaken til at Finland søkte medlemskap i forsvarsalliansen.