Fans raser etter lansering av PlayStation 5 Pro

20/10/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Sony
Sony sjokkerer med ny PlayStation-pris.

Etter flere år med spekulasjoner er det nå bekreftet: Sony lanserer en Pro-versjon av sin populære PlayStation 5-konsoll. Dette ble offisielt kunngjort tirsdag kveld.

Den nye PlayStation 5 Pro kommer i butikkene 7. november og lover betydelige grafikkforbedringer som skal forbedre spillopplevelsen betraktelig. Prisen på denne kraftpakken er derimot høy.

Det melder DinSide.

Mark Cerny, som står bak designet av PlayStation 5, uttalte under en videopresentasjon:

"Det er den kraftigste konsollen vi noensinne har bygget," sa PlayStation 5-designer Mark Cerny på en videopresentasjon.

Kraften kommer til en kostnad, da Pro-utgaven får en pris på hele 799 euro. Ifølge Gamer.no vil dette sannsynligvis tilsvare mellom 8000 og 9000 norske kroner. Til sammenligning koster den nylig lanserte PlayStation 5 Slim rundt 6000 kroner.

Enkelte spesifikasjoner skuffer også. Pro-modellen kommer nemlig uten innebygd diskstasjon, som må kjøpes separat for et sted mellom 1200 og 1500 kroner, ifølge Gamer.

Fansen reagerer kraftig

Mange har reagert negativt på den høye prisen. Nyhetssiden The Verge har mottatt over 400 kommentarer fra misfornøyde spillere, og tonen er langt fra positiv.

"950 euro inkludert diskstasjon og stativ. Fuck off, Sony! PS3 om igjen?!", skriver en bruker.

En annen påpeker: "Dette er galskap. Det nærmer seg 900 dollar etter skatt, med diskstasjon og vertikalt stativ."

Mange deler denne oppfatningen og stiller spørsmål ved om Pro-versjonen virkelig er verdt prislappen, særlig når du må betale ekstra for tilbehør som diskstasjon og stativ.

Ekspert mener salget kan bli utfordrende

Spilljournalist Paul Tamburro fra PlayStation LifeStyle mener Sony har en vanskelig oppgave foran seg. I en uttalelse til BBC sier han at mange hadde håpet at PlayStation 5 Pro ville eliminere forskjellen mellom ytelses- og Fidelity-modusene, men at konsollen ser ut til å ikke gjøre nok for å rettferdiggjøre den høye prisen.

Tamburro legger til at fraværet av diskstasjon og det faktum at konsollen fortsatt bare støtter 60 FPS, er en skuffelse for mange. Han tror derfor det kan bli utfordrende å overbevise eksisterende PS5-eiere om å oppgradere.

PlayStation 5 ble opprinnelig lansert i 2020, men møtte store leveranseproblemer på grunn av covidpandemien. Sony har foreløpig ikke kommentert den økende kritikken rundt prisnivået på Pro-versjonen.