Nå er det nytt i Lørenskog-saken om Anne-Elisabeth Hagen

17/10/2024 10:04

Yvonne

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Blir millionæren Tom Hagen tiltalt for drap på kona eller henlegges saken? Nå kommer svaret.

Det er snart nøyaktig seks år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog. Etter måneder med hemmelig etterforskning fordi det var fremsatt et krav om utbetaling av løsepenger, ble ektemannen Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning til drap på kona. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Nå kommer det nytt i saken.

Det var om formiddagen 31. oktober 2018 at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem. Forsvinningssaken ble offentlig kjent i januar 2019 og etterforsket som en forsvinningssak i lang tid. Etter en stund endret politiet taktikk og etterforsket saken som drap hvor ektemannen Tom Hagen var mistenkt.

I april 2020 ble han siktet for å ha drept eller medvirket til drap på kona. Han nektet enhver befatning med saken, og ble etter hvert løslatt av Eidsivating lagmannsrett. I mai samme år ble en annen mann, kjent i media som "kryptomannen" pågrepet og siktet for drap. Han hadde hatt flere samtaler med Tom Hagen om kryptovaluta før forsvinningen. I mai i år ble en tredje mann i 30-årene siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge nekter straffskyld.

I desember i fjor slo statsadvokaten fast at det var større sannsynlighet for at Anne-Elisabeth Hagen hadde blitt drept enn at hun hadde blitt bortført med krav om løsepenger.

Tiltale eller henleggelse
Det har lenge vært spekulert i om siktelsene ville endres til tiltale. Politiets innstilling til statsadvokaten er at saken mot Tom Hagen henlegges. I morgen, fredag kommer Riksadvokaten med sin beslutning: Enten henlegger de siktelsen, eller så tar de ut tiltale mot Tom Hagen.

Det opplyser riksadvokat Jørn Maurud til Aftenposten. I følge flere medier, er det kun klart hva som skjer med Tom Hagen - ikke de andre siktede i saken.

Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, sier til VG at han er kjent med at det kommer en avgjørelse på fredag.

"Vi tar det til etterretningen og vil kommenter avgjørelsen når den foreligger", sier han til avisen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.