Juliane Snekkestad uttaler seg for første gang etter voldsanklagene

17/10/2024 09:17

Yvonne

Nyheter
Etter lang tids taushet, uttaler Juliane Snekkestad seg for første gang etter at hun fortalte om fysisk og psykisk vold fra ekskjæresten Marius Borg Høiby.

I 2018 ble det kjent at Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby hadde blitt et par. Paret bodde en tid sammen i London, og kjøpte hus sammen i Tønsberg. I 2022 bekreftet Snekkestad at paret hadde gått hver til sitt.

Da nyheten kom om at Marius Borg Høiby var arrestert og siktet for vold og skadeverk i august i år mot en tidligere kjæreste, valgte Snekkestad å stå frem med sin historie fra tiden da hun var sammen med kronprinsessens sønn.

"Ja, jeg har tidligere blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av personen det er snakk om", skrev Juliane Snekkestad på sin Instagram-konto i august, og ga sin uforbeholdne støtte til offeret. Hun utdypet at den psykiske volden hadde vært verst for henne, og at hun ikke klarte å tie stille mer.

Siden stod også en annen ekskjæreste, Nora Haukland, frem og fortalte om mishandling.

Snakker ut
Nå snakker Snekkestad i Helle Nordbys podkast «Chit Chat med Helle» hvor hun både snakker om modellkarrieren, psykologistudiet og forloveden. Hun kommenterer også for første gang hvordan det har vært i tiden etter at nyheten om Borg Høiby sprakk.

"De siste ukene har jo vært ganske rare og såre. Man har på en måte gjenopplevd ting som man trodde man var ferdig med", sier hun i podcasten.

Snekkestad har status som fornærmet i saken mot Høiby, som etterforskes som mishandling i nære relasjoner. Han er siktet for å ha utøvd vold mot Snekkestad i løpet av en periode på rundt fire år. I følge Borg Høibys forsvarer, nekter han straffskyld for anklagene fra Snekkestad og Haukland,og hevder at han selv er et offer etter mishandling. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at Høiby skal ha dyttet, lugget og/eller slått henne.

Vanskelig
Snekkestad synes det er vanskelig å beskrive hvordan de siste månedene har vært.

"Man kan vel si til en viss grad at man har blitt litt sånn retraumatisert", sier Snekkestad i podcasten som publiseres i dag, torsdag, og legger til:

"Det er på en måte en liten lettelse også, at sannheten er der ute, men samtidig er det vanskelig, fordi ting jeg tror jeg hadde klart å bearbeide da, å jobbe meg gjennom, har blitt brakt opp til overflaten igjen, og man er nødt til å "face" det på nytt – og det har vært veldig tøft."

Hun forklarer at hun ikke har følt seg som seg selv den siste tiden og at hun ofte har følt det som hun har tatt på seg en maske eller båret en fasade for å få alt til å se perfekt ut - litt som et glansbilde. Det har vært vanskelig å late som om alt var bra når det egentlig var ganske grusomt, forklarer hun.

"Men nå tror jeg at hele Norge vet at jeg kanskje ikke har det så superfett om dagen, så da faller masken litt, og det er egentlig litt deilig også", sier hun i episoden.

Fryktet å ikke bli trodd
Snekkestad forklarer også hvorfor hun valgte å fortele om sin egen situasjon og fortid sammen med Borg Høiby da det ble kjent at han var pågrepet og siktet for skadeverk og vold mot sin daværende kjæreste i august.

"Jeg tenkte at denne jenta kommer ikke til å bli trodd, med mindre det er flere nå som slenger seg på og forteller hva de har vært igjennom med ham", sier hun.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.