Nora Haukland åpner opp: "Marius har vært fysisk mot meg"

15/08/2024 14:34

redaktion

Nyheter
Foto: Matti Bernitz/TV 2/NTB
Nora Haukland avslører sjokkerende detaljer om Marius Borg Høiby.

Nora Haukland anklager Marius Borg Høiby for voldelige handlinger.

Nora Haukland (27), en kjent influenser og TV-profil, har kommet med alvorlige anklager mot sin tidligere kjæreste, Marius Borg Høiby (27).

Disse anklagene ble fremsatt torsdag, kort tid etter at det ble offentliggjort at Høiby er siktet for vold og skadeverk etter en hendelse i en leilighet på Frogner i Oslo.

I en serie videoer delt på Snapchat uttrykker Haukland at hun ikke lenger klarer å tie etter at Høiby kom med sin første uttalelse onsdag. Hun beskriver sin frustrasjon over hvordan han fremstilte hendelsen. Det skriver Nettavisen.

– Jeg tenkte holde kjeft helt til uttalelsen til eksen min kom ut, og da kjente jeg på en stor frustrasjon. Fordi Marius snakker som om dette er første gang det har skjedd. Han ber om en slags empati, «jeg skal få hjelp, jeg sliter, kjæresten min» og alt det her føltes veldig familiært, sier hun i videoen.

– Marius har vært fysisk mot meg. Han har slått meg i ansiktet med knyttneve. Han har sparket meg, han har kvelt meg, han har rasert leiligheten min. Han har også ødelagt ting i mammas nye hus, sier hun videre.

Ifølge Haukland har den psykiske påkjenningen vært den verste delen av det hele, og hun beskriver hvordan hun ble utsatt for både roping og trusler fra Høiby.

Saken ble først omtalt av Se og Hør, men Haukland har hittil ikke svart på Nettavisens forespørsler om kommentar.

Haukland nevner også at Høiby hadde lovet å søke hjelp etter at de to gikk fra hverandre tidligere i sommer. Hun innrømmer at det er vanskelig for henne å dele disse opplevelsene, og at hun fortsatt har følelser for eksen sin, selv om hun ikke ønsker å gjøre situasjonen hans verre.

Onsdag uttalte Mette Yvonne Larsen, bistandsadvokaten til den fornærmede kvinnen, at klienten hennes har det bra fysisk etter hendelsen, som hun beskriver som en engangshendelse. Dette ble uttalt blant annet til NRK.

Haukland håper at alle som opplever vold i parforhold finner styrken til å gå, ettersom hun mener det er svært sjelden at situasjonen forbedrer seg.

Nettavisen har forsøkt å få en uttalelse fra Marius Borg Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, angående de påstandene som er blitt fremsatt, samt om det har vært lignende hendelser i tidligere forhold.

Så langt har Bratlien ikke besvart henvendelsene. Mette Yvonne Larsen har også uttalt til Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere Hauklands anklager.