Gode råd ved skolestart: Dette forventes av foreldrene

15/08/2024 05:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
I dag er det skolestart i Agder, Rogaland og Vestland, og snart følger resten av landet. Nå kommer utdanningsdirektøren i Oslo-skolen med en liste over hva som forventes av foreldrene.

Etter en lang sommerferie er det tid for matpakker og skolesekk igjen. I en kronikk i Aftenposten, kommer Utdanningsdirektør i Oslo-skolen, Marte Gerhardsen med en liste om hva som forventes av foreldrene i forbindelse med skolestarten.

Vær engasjert i barnets skoledag:
Hold tett kontakt og vis interesse for skolelivet gjennom hele året. Dette motiverer barnet ditt både faglig og sosialt. Barn trenger voksne som veileder og korrigerer ved behov, slik at de lærer å vente på tur og ta hensyn til andre – ferdigheter som er viktig både hjemme og på skolen.

Støtt skolen:
Snakk positivt om skolen, lærere og medelever. Selv om du ikke alltid er enig i skolens valg, er det viktig å ha en åpen dialog med kontaktlæreren ved spørsmål eller bekymringer. Voksne som samarbeider, gir bedre resultater.

Bry deg om alle barna:
Se etter barn som er alene og sørg for at alle blir inkludert i bursdager og andre aktiviteter. Tenk på hvordan du kan bidra til at alle i klassen føler seg inkludert.

Delta på skolens møter:
Vær til stede på foreldremøter, utviklingssamtaler og andre samlinger skolen inviterer til.

Engasjer deg i skolemiljøet: Delta i skoleutvalg eller samarbeid med andre foreldre. Dette bidrar til å skape et godt miljø og vennskap for barna.