Marius Borg Høiby nekter straffskyld: Påstår selv å være et offer

16/10/2024 09:16

redaktion

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Marius Borg Høiby har nå avsluttet åtte avhør og nekter fortsatt straffskyld.

Marius Borg Høiby (27) hevder uskyld i saken om mishandling i nære relasjoner, hvor hans tidligere kjærester Nora Haukland (27) og Juliane Snekkestad (29) er fornærmede.

Dette bekrefter hans advokat, Øyvind Bratlien, overfor TV 2.

«Marius Borg Høiby er nå ferdig avhørt. Han har vært i til sammen åtte politiavhør hvor han har forklart seg grundig og detaljert», uttaler Bratlien.

Saken mot Høiby startet etter en voldsepisode i en leilighet på Frogner natt til 4. august. Høiby har tidligere tilstått vold og skadeverk mot kvinnen som var hans daværende kjæreste og bodde i denne leiligheten.

Etter hendelsen ble han også siktet for mishandling i nære relasjoner overfor ekskjærestene Snekkestad og Haukland.

«Han erkjenner ikke straffskyld i sakene der Haukland og Snekkestad er fornærmet», sier Bratlien videre.

Høiby påstår at han selv har vært et offer

Høiby har erkjent skyld for en trussel mot en annen mann, som ifølge TV 2s opplysninger mottok en truende melding på Instagram, hvor Høiby skrev at mannen var "en fuckings død mann."

Når det gjelder de mest alvorlige anklagene om mishandling, nekter Høiby enhver skyld.

Ifølge Bratlien har Høiby forklart seg om tre turbulente forhold, der han har tatt ansvar for sin del av problemene. Han har også uttalt at han selv har opplevd mishandling fra minst én av de fornærmede kvinnene.

TV 2 spurte Høibys advokat om hvem som skal ha mishandlet ham, men Bratlien ønsket ikke å utdype dette.

"Jeg har vært i en kort samtale med Juliane. Hun hadde håpet at han ville innrømme det hun har anklaget ham for, men er dessverre ikke overrasket over at det tilsynelatende ikke har blitt sånn," sier advokat Petter Grødem, Juliane Snekkestads bistandsadvokat.

Advokatene til Haukland har så langt ikke kommentert de nye opplysningene.

Tøffe tider og rusproblemer

I august erkjente Høiby vold mot sin daværende kjæreste og innrømmet samtidig at han i lengre tid hadde slitt med rusproblemer. Han uttalte da at han hadde mottatt behandling tidligere, men at han planla å gjenoppta denne behandlingen på alvor.

Advokat Bratlien har senere opplyst at Høiby nå, etter nesten ti uker, er klar til å starte på nytt med fulltid rehabilitering.

«Det har vært tøffe og vanskelige uker for alle, som har gjort det vanskelig for ham å fokusere på egne problemer fullt ut. Nå som avhørene er gjennomført, vil han i løpet av kort tid påbegynne fulltids rehabilitering, slik han har ønsket», skriver Bratlien.

Anklager om mishandling fra ekskjærester

Politiet mener at Høiby utøvde både fysisk og psykisk vold mot Juliane Snekkestad i perioden 2018 til januar 2022. Voldsepisodene skal ha inkludert slag, dytting og lugging, ifølge tidligere rapporter fra VG.

Snekkestad og Høiby ble et par i 2017 og kjøpte sammen et hus i Tønsberg i 2019. De bodde der frem til forholdet tok slutt i 2022.

Nora Haukland, som var sammen med Høiby i ett år fra 2022 til 2023, har også uttalt på sosiale medier at hun ble utsatt for både fysisk og psykisk vold i løpet av forholdet.

Også her skal den fysiske volden ha involvert slag, dytting og lugging, ifølge tidligere omtale i VG.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.