Fantastiske høstferie opplevelser: Ferietips i siste liten

26/09/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: John Petter Nordbø / NTB
Foto: John Petter Nordbø / NTB
Høstferien uten hytte? Her er løsningen.

For de av oss uten egen hytte finnes det fortsatt mange gode muligheter.

En nylig undersøkelse fra NHO Reiseliv avslører at omtrent halvparten av oss planlegger ferie i høst, og av disse vil en tredjedel tilbringe den på hytta, mens 19 % velger friluftsaktiviteter.

– Nordmenn er et hyttefolk, men jeg tror nok mange glemmer at ikke alle kan si “jeg har vært på hytta i helga”. Det finnes likevel mange muligheter for dem som vil utforske naturen og få naturopplevelser for livet, uavhengig av erfaring, tilgang på hytte eller lommebok, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT). 

Det melder Den Norske Turistforening i en pressemelding.

Fjellturer og naturopplevelser uten hytte

Selv om mange ser på høstferien som en tid for fjellturer og hyttekos, minner DNTs generalsekretær oss om at det er mange hytter og turer tilgjengelige, også for dem som ikke eier en egen hytte. Fjellene og naturen står åpne for alle som vil oppleve høstfargene og den friske luften.

– Høsten er en nydelig tid i naturen, og både store og små kan glede seg over fridager og naturopplevelser. Kanskje kjennes sommerferien som et fjernt minne og alt du ser er hverdager fram til jul? Da anbefaler jeg å pakke sekken og ta i alle fall noen dager høstferie om du får sjansen, sier Dag Terje Klarp Solvang.

DNT-hytter som holder åpent i høstferien

Selv om mange av DNTs betjente hytter har stengt for sesongen, finnes det flere som holder dørene åpne i uke 40 og 41.

Her er noen av hyttene hvor det fortsatt er ledige plasser:

  • Gjendesheim: Ligger idyllisk til ved vannet Gjende og gir tilgang til den populære Besseggen-turen. I høstferien byr hytta på mange aktiviteter og god stemning.

  • Haukeliseter: Hytta er tilgjengelig året rundt og tiltrekker turentusiaster fra både øst og vest. I høstferien kan barn under 12 år bo gratis på ukedagene sammen med en voksen. Her kan du nyte fjellturer, fiske, padle eller kose deg i lavvoen.

  • Finsehytta: Omgitt av fjell og breer, er Finse et perfekt sted for en uforglemmelig høstferie. Hytta tilbyr turer til Hardangerjøkulen og på Rallarvegen, samt gratis aktiviteter for barnefamilier i uke 40.

  • Lysefjorden Turisthytte: Ligger i vakre Lysebotn, med storslått utsikt over fjellene. Herfra kan du gå turer til Kjerag og Flørlitrappene, eller utforske andre deler av den imponerende Lysefjorden Rundt.

  • Snøheim: Ved foten av Snøhetta kan du enkelt komme deg hit med tog til Hjerkinn og buss videre til hytta. Turen opp til Snøhetta passer fint for litt eldre barn, og hytta er åpen til 6. oktober.

Alternativer til betjente hytter

For de som ikke får plass på de betjente hyttene, finnes det mange selv- og ubetjente hytter over hele landet. Disse kan låses opp med DNT-nøkkel, og gir en enkel og rimelig tilgang til tradisjonelt hytteliv.

– Disse hyttene gir familier muligheten til å oppleve enkelt, tradisjonelt og koselig hytteliv. Noen hytter er nært byer og steder, i skogen og lang kysten. Andre er lengre til fjells og i et hytte til hytte-nettverk for dem som vil på lenger tur. Dette er vårt rimeligste tilbud og barnemedlemmer bor gratis, sier Dag Terje Klarp Solvang.  

Med disse alternativene er det mulig for alle å få en flott høstferie, enten du har en egen hytte eller ikke!

Les mer om alle hyttene her: www.dnt.no/hytter