Farlig skapning oppdaget på ferieparadis: Myndighetene advarer

16/10/2024 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Granadilla de Abona / Facebook
Foto: Granadilla de Abona / Facebook
Turister i sjokk - skadelig skapning oppdaget på populær strand.

Hvis du vurderer en strandferie til Kanariøyene, kan det være lurt å revurdere planene dine, spesielt hvis du har tenkt deg til stranden El Médano på Tenerife.

Granadilla de Abona, den spanske kommunen som har ansvaret for området, har nylig sendt ut en advarsel etter funn av havsnegler på både El Médano og Leocadio Machado-stranden i nærheten. Det skriver DinSide.

Blåsneglen, vitenskapelig kjent som Glaucus atlanticus og ofte kalt «den blå dragen», er hovedårsaken til bekymringen. Dette lille dyret er kjent for å bære sterke giftstoffer som ved kontakt kan føre til betydelige hudirritasjoner og allergiske reaksjoner.

Gult varselflagg

Som en respons har kommunen heist det gule varselflagget på strendene, som betyr at forsiktighet er nødvendig, samt det lilla flagget, som advarer om farlig dyreliv i vannet. Besøkende og lokalbefolkningen blir sterkt oppfordret til å holde seg unna sjøen til situasjonen er under kontroll.

Selv om denne typen snegl ikke aktivt angriper mennesker, kan det å komme i kontakt med den, enten ved å tråkke på den eller plukke den opp, gi ubehagelige reaksjoner.

Lokale myndigheter har gitt en klar anbefaling til både turister og innbyggere om å holde seg borte fra stranden for øyeblikket. Kommunen har også gjort det klart at de vil informere publikum så snart det er trygt å returnere til strendene.

"Vi anbefaler at alle følger anvisningene og holder seg unna stranda inntil situasjonen er avklart," skriver den spanske kommunen i et innlegg på Facebook.

Kommunen lover å oppdatere situasjonen fortløpende slik at besøkende kan få nyte strendene igjen når faren er over.