Flere nordmenn rømmer til utlandet

18/12/2023 06:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Reiseselskapene ser en økning.

Tradisjonen tro pakker norske familier kofferten i jula og vender snuta mot varmere strøk, med både rødkål og medisterkaker i bagasjen.

Men tross dyrtid og renteøkning, viser det seg at enda flere nordmenn rømmer landet i jula, sammenliknet med tidligere år.

Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reisebyrået Apollo, sier til Dagbladet at hun tror årsaken kan være at julaften faller på en søndag.

– Det er ekstra høyt trykk på julereiser i år, sammenliknet med fjoråret. Det henger nok litt sammen med at julaften faller på en søndag i år, og at majoriteten av avgangene våre går på lørdager. Dermed slipper man å reise ut på selve julaften, og trenger bare å ta ut to fridager for å få en herlig og fullverdig uke i varmen, sier Rivera.

Nordmenns julefavoritt

Videre forteller hun at Apollo har en salgsøkning på 25 prosent mot fjorårets juleavganger.

Og det er ingen tvil om hvilken destinasjon som hersker på toppen.

– Det er Gran Canaria som er den soleklare favoritten, etterfulgt av Tenerife, Fuerteventura, Sharm El Sheikh og Emiratene.

Hun fortsetter:

– Det er en god blanding av voksne, enslige og familier som velger å legge julefeiringen under palmene. Det vi derimot ser er at familiene først og fremst lokkes til Egypt og Emiratene, mens de voksne i tradisjon tro velger Kanariøyene.

Økning sammenliknet med 2019

Også reiseselskapet TUI Norge ser en økning fra foregående år. Kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen sier til Dagbladet at det er en fantastisk julegave.

– Når vi sammenlikner salget med de fire siste ukene i 2019 – siste normalår før pandemien – så har salget av jul- og nyttårsreiser faktisk økt med ti prosent i samme periode. Sommervarmen forsvant fort i år, og vinteren kom spesielt tidlig, så det er nok mange som trenger en ekstra dose med sol og varme for å overleve den lange vinteren i Norge, sier kommunikasjonssjefen, og påpeker at tallene gjelder for hele desember.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.