Gode ​​nyheter for disse smarttelefon eierne: Nå skrus sikkerheten opp

15/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med den siste oppdateringen blir det enda vanskeligere for tyver å få tilgang til smarttelefonen din.

Apple har gitt ut en oppdatering til sitt nyeste iPhone-operativsystem som beskytter brukere mot tyveri, hvor hackeren kan få tilgang til eierens passord.

Den nye funksjonen, kalt «Stolen Device Protection», krever at brukere oppgir sin biometriske informasjon, for eksempel en ansiktsskanning eller fingeravtrykk, for å få tilgang til visse telefonfunksjoner, for eksempel å endre ens Apple ID-passord eller fjerne Face ID.

Beskyttelsesmodus aktiveres når en telefon er på et ukjent sted. Brukere vil bli bedt om godkjenning umiddelbart og deretter igjen en time senere. Det skriver CBS News.

Apple tester den nye innstillingen «ettersom trusler mot brukernes enheter fortsetter å utvikle seg», sa en Apple-talsperson i en uttalelse til CBS MoneyWatch.

Et passord kreves allerede for å aktivere en iPhone. Den nye funksjonen beskytter brukere i tilfelle en kriminell får tilgang til passordet deres.

"IPhone-datakryptering har lenge vært bransjeledende, og en tyv kan ikke få tilgang til data på en stjålet iPhone uten å kjenne brukerens passord," sa talspersonen.

"I det sjeldne tilfellet at en tyv kan observere brukeren skrive inn passordet og deretter stjele enheten, legger Stolen Device Protection til et sofistikert nytt lag med beskyttelse."

iPhone-brukere må være medlemmer av Apples betaprogram for å teste den nye funksjonen, siden den ennå ikke er offentlig utgitt.