Her var det minusgrader

21/08/2024 17:05

Yvonne

Nyheter
Denne uka har det vært tropenatt flere steder i landet, mandag morgen var det ett sted hvor man måtte finne is-skraperen frem.

Forrige uke var det flere steder i Norge hvor temperaturen ikke kom under 20 grader i løpet av døgnet. Både Sunndalsøra og Tafjord i Møre og Romsdal og Lurøy og Skrova fyr i Nordland kunne registrere tropenatt.

I 2024 har meteorologene registrert totalt 8 tropenetter rundt om i landet. Møre og Romsdal har hatt to, mens i Nordland er det registrert seks tropenetter så langt i år, skriver NRK.

Men kontrastene er store i vårt langstrakte land, og få dager senere ble det registrert nattefrost både i Folldal og ved Gaustadtoppen. Begge målestasjonene hadde hatt 0,6 minusgrader i løpet av natta.

NRK har publisert bilder av en bil hvor fronten må skrapes for is klokka 07.00 mandag morgen.

"Det blir mer og mer vanlig utover i august", sier statsmeterolog Hanne Beate Stattør. Målestasjonen i Folldal har kun eksistert siden 2010, og siden dengang har det vært registrert minusgrader i august flere ganger.

"Det er en kuldekulp. Den kalde lufta faller ned i daler og så får vi kuldekulper der lufta samler seg", forklarer Skattør.