Instagram gjør store endringer

21/09/2024 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Charles McClintock Wilson / Shutterstock.com
Foto: Charles McClintock Wilson / Shutterstock.com
Nye regler du må vite om.

Instagram tar nå grep for å beskytte brukere under 18 år ved å gjøre deres kontoer mer private og innføre strengere innholdsrestriksjoner.

Fra tirsdag vil brukere under 18 år i USA, Storbritannia, Canada og Australia automatisk få private kontoer. Dette betyr at bare godkjente følgere vil kunne se innholdet på disse kontoene.

I tillegg vil det være begrensninger på meldingsfunksjonen og innholdet som vises, inkludert voldelige videoer og materiale som promoterer plastisk kirurgi.

Tenåringer som bruker plattformen mer enn 60 minutter sammenhengende, vil få varsler om dette. I tillegg slås varsler av og meldingsbesvarelser automatiseres om natten. Det skriver DinSide.

Brukere mellom 16 og 17 år kan slå av disse innstillingene, men de under 16 år må ha foreldres tillatelse for å gjøre endringer.

Eksisterende brukere under 18 i de aktuelle landene vil bli overført til den nye typen kontoer innen to måneder. EU vil følge etter med lignende endringer senere i år.

Instagram, eid av Meta, erkjenner at noen tenåringer kan lyve om alderen sin. Derfor jobber de med å utvikle teknologi som kan identifisere kontoer der brukerne later som de er voksne.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.