Julekrise: Nesten tomt for julebrunost

21/12/2023 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Tine.no
Foto: Tine.no
"Den er kjempepopulær."

Julebrunostmangel har kastet oss inn i en uventet julekrise da lageret nesten er tomt for Tines populære julebrunost, lansert i 2011 og kjent for sin kardemommesmak.

Selv om den har funnet stor popularitet, står mange nå overfor en utfordring med å sikre seg denne delikatessen til de kommende julefrokostene.

Større matvareforhandlere som Oda, Meny og diverse nettbutikker har alle en felles melding: utsolgt.

Dagbladets Din Side skrev først om ostekrisen, ifølge Aftenposten.

Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, bekrefter osteprodusentens overveldende popularitet og sier, "Den er kjempepopulær." Med en årlig produksjon på 200 tonn julebrunost, virker det likevel som om etterspørselen langt overstiger tilgjengeligheten.

Ifølge godt.no har 600 000 pakker blitt sendt ut i butikkene, og salget har økt med over 17 prosent sammenlignet med fjoråret.

Ånonsen forklarer at selv om de lager prognoser, kjøper mange så store mengder at de kan ha nok til vinteren, noe som gjør det utfordrende å planlegge nøyaktig.

Han hevder imidlertid at det fortsatt kan være butikker som har beholdningen, men man må være ivrig med letingen.

Konkurrenten Synnøve har også lansert sin julebrunost i år, krydret med kanel. Den vant til og med en smakskonkurranse arrangert av TV 2 i slutten av november.

Likevel er tilgjengeligheten også en utfordring for denne varianten, spesielt for de som bruker leveringstjenester før jul.

Foto: Skjermbilde/Oda.com