Jysk lanserer nytt konsept: kundene vil elske det

22/10/2024 21:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
JYSK deler nå gode nyheter som vil komme kundene til gode.

Jysk´s strategi heter "Seamless and closer to customer" ("Sømløs og tetter på kundene"), og for å støtte denne ambisjonen lanserer boliginnredningsbutikken nå et helt nytt konsept.

Såkalte "Dark stores" ("Mørke butiker") skal hjelpe Jysk til å bli mer konkurransedyktig og tilby raskere og mer pålitelig levering til kunder i utvalgte land.

Dette skriver JYSK selv i en pressemelding.

"Når vi er tilstede i et land og vi ønsker å korte ned leveringstiden, er en dark store et godt alternativ for oss. Det hjelper oss å tiltrekke oss nye kunder og skape en jevnere opplevelse," sier Ole Thomsen, konserndirektør logistikk.

Den første åpner i Dublin, Irland, i november, og en annen er planlagt å åpne i Casablanca, Marokko, våren 2025.

Mindre enn et distribusjonssenter
En såkalt 'dark store' er ikke en butikk du kan besøke som kunde, men et lite lager med stativer og hyller kun for netthandel.

Den vil ha hele sortimentet fra butikkene pluss tilleggssortiment som er klart til å leveres direkte til private husholdninger.

De små varehusene vil bli forsynt fra et av de 10 store distribusjonssentrene som JYSK allerede har plassert strategisk over hele Europa.

Distribusjonssentralene leverer nettbestillinger til private husholdninger samt hele sortimentet til de over 3400 JYSK-butikkene, men en mørk butikk kan i noen tilfeller være et godt supplement for å redusere leveringstiden for nett betraktelig.

Irland først ut
Den første dark store-butikken i JYSK åpner i Dublin i november i år og er på rundt 8.000 kvadratmeter. Så langt har kunder og butikker i Irland og Storbritannia fått sine leveranser direkte fra distribusjonssenteret i Danmark. Fra november vil nettkunder i Storbritannia og Irland ha sine leveranser fra Dublin.

"Vi vil kunne redusere leveringstiden betydelig, noe som vil bringe oss enda nærmere kundene. Dette er veldig viktig for å fortsette veksten vår i Irland og vil også skape nye arbeidsplasser," sier Roni Tuominen, landsdirektør for Jysk UK og Irland .

Det er også planer om at en dark store-butikk i Marokko skal åpne samtidig med de første JYSK-butikkene våren 2025. Dette vil redusere leveringstiden fra rundt 16 dager til 2 dager.

Dette betyr endringen

  • Mindre varehus med stativer og hyller

  • Ønsker sortimentet fra butikker og ekstra nettsortiment

  • Vil levere produkter fra nettbestillinger direkte til private husholdninger

  • Vil redusere leveringstiden til nettkunder betraktelig

  • Ikke åpen for kunder