Jysk i gavehumør: Deler ut en rekke produkter gratis

19/10/2024 14:02

Yvonne

Nyheter
Foto: Jysk
Blant produktene som gies bort gratis er 3.300 håndklær.

Med sine 3.400 butikker i 48 land er den danske boliginnredningskjeden Jysk et kjent merkevare - også her hjemme i Norge. I tillegg til å profilere seg som en kjede med billige priser, står sosial ansvarlighet også høyt oppe på listen over det Jysk vil settes i forbindelse med.

Nå har kjeden bestemt seg for å dele ut en rekke varer til den veldedige organisasjonen Kirkens Korshær i Danmark - som tilsvarer Frelsesarmeen i Norge.

Donasjonen består blant annet av 1.300 soveposer, 3.300 håndklær og 900 tepper.

Varene går til å hjelpe mennesker i sårbare situasjoner som hjemløshet, overgrep og andre sosiale problemer. Håpet er at donasjonen dermed kan hjelpe mennesker som ikke har så mange valgmuligheter når det gjelder grunnleggende levekår som f.eks. å ha et sted å sove.

Det skriver JYSK selv i en pressemelding.

"Vi er glade for å kunne støtte Kirkens Korshær også i år med noen av produktene våre. Det var svært viktig for Lars Larsen (grunnleggeren av firmaet) å hjelpe de som har det vanskelig, da han selv kom fra beskjedne forhold. Det er helt i hans ånd at Jysk fortsetter dette viktige samarbeidet med Kirkens Korshær, som i mange år har gjort en uunnværlig innsats på dette området", sier Åse Andersson, kommunikasjonsdirektør i Jysk.

Ifølge organisasjonen selv er Jysks donasjon til stor hjelp:

"I Kirkens Korshær hjelper vi sårbare mennesker med grunnleggende nødvendigheter som mat, bading, husly og menneskelig fellesskap. Donasjonen fra Jysk er med på å sikre dette. Med den kan vi gi hjemløse en god sovepose slik at de kan holde varmen ute eller når de sover i varmestuene våre. Det kan være livsviktig i den kalde vinteren vi går i møte. Derfor er vi veldig takknemlige for donasjonen", sier Jeanette Bauer, leder av Kirkens Korshær.

Jysk har støttet organisasjonen i flere år, og årets donasjon består av:

  • 1360 soveposer

  • 280 liggeunderlag

  • 3300 håndklær

  • 2295 kjøkkenhåndklær

  • 2525 oppvaskkluter

  • 200 sengesett

  • 970 tepper

  • 440 lakner