Jysk på banen: Er dette hemmeligheten bak medaljene?

04/09/2024 23:00

Yvonne

Sport
Foto: NIF, Aleksander Eriksson
Foto: NIF, Aleksander Eriksson
Boligkjeden har sponset de norske deltakerne under de paralympiske lekene i Paris med "gull".

"Gratulerer til alle utøverne som har vist enorme prestasjoner under de paralympiske leker i Paris. Vi er stadig stolt partner av paraidretten, og utrolig glad for den suksessen dere har fått", sier Martina Pohjanen, sjef i JYSK Norge i en pressemelding.

Boligselskapet har i tillegg til å sponse paraidretten, bidratt med en ekstra god gave for at utøverne har kunne komme uthvilte til konkurransene i Paris.

Dårlige soveforhold
Under de Olympiske Leker i Paris tidligere i sommer, klaget flere av deltakerne på dårlige soveforhold i deltakerlandsbyen. Det ville Jysk sørge for at ikke ble tilfelle når de norske deltakerne skulle konkurrere i de Paralympiske Lekene noen uker senere. Derfor har selskapet sørget for at alle deltakerne har fått noen ekstra gode madrasser på rommene sine i Paris.

"Våre medarbeidere blir enormt engasjerte i paraidretten, og det er særlig gøy for oss å se at hele den norske troppen kan sove godt på våre GOLD madrasser når de konkurrerer i Paris", sier Pohjanen i en pressemelding.

Meldingen kom etter at det ble gullmedallje til Tommy Urhaug i en spennende bordtennisfinale i Paralympics Paris 3. september. Tilsammen har Norge sikret seg totalt seks medaljer fra Helle Sofie Sagøy, Salum Kashfali, Birgit Skarstein, Aida Dahlen og Merete Tveiten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Jysk

Viktig støttespiller
JYSK deler ut årlige stipend til parautøvere som utmerker seg innenfor sin idrett. Målet er at stipendet kan bidra til å optimalisere og tilrettelegge for videre toppidrettssatsning for den det tildeles.

Det er Helle Sofie Sagøy, Nora Korneliussen og Vegard Sverd som mottar ekstra støtte fra JYSK. Sistnevnte skal fremdeles konkurrere i lekene i Paris denne uken.

"Vi ser frem mot veien videre, og gleder oss til å fortsette å være en viktig støttespiller for den enkelte utøver og paraidretten", sier Pohjanen.

JYSK har vært hovedsponsor for paraidretten i Norge siden 2004, og støtter blant annet forberedelser frem mot de paralympiske lekene. Samarbeidet har hatt stort fokus på å fremme fysisk aktivitet og gode søvnvaner.

Paralympics Paris 2024 starter 28. august og varer til 8. september.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.