Kronprinsen jubler for norske medaljer

02/09/2024 20:28

Yvonne

Sport
Foto: Alexander Eriksson / Team Norge
Foto: Alexander Eriksson / Team Norge
I dag har det vært en god dag for de norske deltakerne i de Paralympiske leker i Paris.

Helle Sofie Sagøy og Fredrik Solberg sørget for to norske medaljer i det Paralympiske Leker i Paris i dag. På tribunen stod en begeistret kronprins og jublet.

Det har vært noen hektiske dager for kronprins Haakon som dro direkte til Paris etter å ha feiret storesøster Märtha Louises bryllup med Durek Verett i Geiranger i helga.

Kronprinsen ønsket lykke til
I dag, mandag møtte han de norske deltakerne i de Paralympiske leker i deltakerlandsbyen for å ønske dem lykke til i konkurransene.

Deretter fulgte han med da Helle Sofie Sagøy tok en overlegen seier i bronsefinalen i badminton etter 2-0 i sett mot Khalimatus Sadiyah fra Indonesia.

Kronprins Haakon satt sammen med idrettspresident Zaineb Al-Samarai på tribunen og kunne juble for medalje og revansje for Sagøy. For tre år siden tapte hun bronsefinalen i Paralympics.

"Jeg visste ikke at han ville komme. Jeg er bare så glad for jeg la merke til det etter kampen", sa den ferske bronsevinneren til VG etter seiren.

Mandag tok Sagøy sin første paralympiske medalje. Hun konkurrerer i SL4-klassen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Alexander Eriksson / Team Norway

Bronse i svømning
Senere var det mer norsk glede da svømmeren Fredrik Solberg tok bronse på 50 meter fri. Solberg tok også sin første medalje i Paralympics, men var sjanseløs på å kjempe om gullet. Simone Barlaam fra Italia vant suverent med ny verdensrekord på distansen – 23.90 sekunder.

"Det er helt vilt. Jeg har jobbet mot dette så utrolig lenge. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive dette", sa Solberg til NRK etter bronsen.

Kronprinsen på tribunen
Også her fulgte kronprinsen bronseløpet fra tribunen i Paris La Défense Arena.

Kronprinsen var også tilstede under store deler av de Olympiske Leker tidligere i sommer, og da var også kronprinsessen med på deler av besøket.

Flere medaljer allerede
Det er i alt 18 utøverer som representerer Norge under Paralympics i år. De første medaljene kom før Kronprins Haakon var på plass i Paris.

Søndag sikret Birgit Skarstein og Salum Kashafali to norske Paralympics-sølv i henholdsvis roing og 100 meter sprint.

Torsdag tok bordtennisduoen Aida Husic Dahlen og Merethe Tveiten den første medaljen til Norge med bronse i bordtennisdobbel for kvinner.