Skarstein vant sølv!

01/09/2024 11:35

Hanne

Sport
foto: skjermdump Instagram
foto: skjermdump Instagram
Birgit Skarstein vant sølv i rofinalen i Paralympics i Paris søndag

Det melder NRK.

Skarstein vant gull under Paralympics i Tokyo i 2020, og hadde som mål å gjenta suksessen og gå for gull i søndagens finale.

Etter at hun ikke kvalifiserte seg til finalen i Paris fredag, måtte hun ut i oppsamlingsheat på single sculler 2000 meter allerede i går lørdag. Her kom hun først over målstreken, og kvalifiserte seg derved til finalen i dag. Etter heatet uttalte hun til VG at hun følte hun hadde full kontroll, og kunne stolt vinke til publikum.

Finalen
Rofinalen i PR1-klassen i Paralympics i formiddag åpnet godt for Skarstein, og hun var hurtig ut og lå i starten på en tredje-plass ca 4 sekunder etter Israel og Ukraina etter første passering. Etter et spennende heat måtte hun se seg slått av Samuel fra Israel, men kjempet seg inn til en 2. plass og slo derfor Ukraina som lenge lå på sølv-plassen.

"Oioioi, tenk at vi vant i sølv da! Hæ!? Jeg er kjempefornøyd. For et vanvittig år og sesong det har vært", sier Skarstein til NRK etter løpet.

"Det har vært sinnssykt mye motbakke. Jeg har hele tiden tenkt at klarer vi denne så tar vi neste og ta ting skritt for skritt. I går kveld var jeg sånn - kan jeg egentlig ro?. Det var etter en lang samtale med Olaf (Tufte), hvor vi gikk igjennom løpet", sier Skarstein til NRK.

Ferdig i Paralympics
Dette var Skarsteins tredje sommer-Paralympics. I 2016 ble hun nummer fire, mens hun var best av samtlige i Tokyo i 2021. Søndagens finale var hennes siste i Paralympics, ifølge henne selv.

Hun har 12 verdens cup-medaljer (åtte i roing og fire i langrenn) og vant gull i Paralympics Tokyo 2020 i roing i klassen PR1Wx, hvor hun også innehar verdensrekorden.