Kan du ikke logge på Gmail? Den kan ha blitt slettet

29/07/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Hvis du ikke kan logge på en gammel Gmail-konto, er det en risiko for at den er slettet av Google.

Den store oppryddingen har pågått lenge hos Google. Det store selskapet begynte å slette millioner av kontoer fra desember 2023. Hvis du ikke har brukt Gmail-kontoen din siden den gang, kan det ikke utelukkes at den er slettet.

Google avslørte at de ville begynne å slette kontoer som hadde vært inaktive i to år eller mer i desember. En gradvis tilnærming for å unngå å overraske brukere som ønsker å beholde Gmail-kontoen sin.

For mange brukere har Google-kontoer blitt svært viktige. Fra Gmail til YouTube, Google Disk eller Google Foto – det er mange tjenester som ofte er knyttet til én enkelt konto.

Hvis du har brukt disse tjenestene jevnlig, har du ikke trengt å bekymre deg for den store oppryddingen som den amerikanske giganten har satt i gang. De har kun fokusert på å slette kontoer som ikke har vært brukt på en lengre periode.

I mai i fjor advarte Google om at de ville slette kontoer som har vært inaktive i mer enn to år. Til nå har bare innholdet som er lagret i disse inaktive kontoene blitt slettet. Målet for selskapet har alltid vært todelt: å spare lagringsplass på deres servere og styrke sikkerheten.

Inaktive kontoer har størst sannsynlighet for å bli kompromittert. Fra desember 2023 satte Google på turboen og begynte å slette kontoene som ikke hadde vært brukt på mer enn to år.

Selskapet begynte med kontoer opprettet, men ikke brukt. Hvis disse kontoene har blitt brukt til å dele YouTube-videoer, har Google heller ikke rørt dem.

Hvis du befinner deg i en situasjon der Gmail (eller en annen Google-konto) har blitt slettet, er det mest sannsynlig fordi den ikke har vært aktiv på over to år.