Kiwi med advarsel

31/07/2024 14:22

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Sjokkadvarsel fra Kiwi.

Vi utsettes stadig for svindel hvor uredelige aktører utgir seg for å være både kommersielle selskaper og offentlige institusjoner.

Nå har butikkjeden Kiwi kommet med en advarsel. Det skriver DinSide.

- Se opp for svindel! Vi opplever til stadighet at svindlere utgir seg for å være Kiwi og misbruker vårt merkenavn og logo, eksempelvis ved å bruke falske kontoer, e-postadresser og gjennom konkurranser på sosiale medier. Flere av disse ber om at man fyller inn kontaktinformasjon og/eller kortinformasjon. Vi i Kiwi ber aldri om slik informasjon. Rapporter gjerne falske sider/profiler og e-poster, skriver butikkjeden på Facebook.

For å bekjempe dette problemet, har Kiwi opprettet en varselside hvor de har samlet eksempler på de ulike svindelforsøkene som er blitt oppdaget.

- Kiwi sender aldri ut konkurranser på SMS. SMS bruker vi kun som en kanal for å informere våre kunder, blant annet om Trippel Trumf og åpningstider rundt høytider. Konkurranser i regi av Kiwi foregår alltid via vår Facebook-side eller via vår egen nettside. Et tips er å se på nettadressen og e-postadressen. Dersom den ikke har noe med KIWI å gjøre, eller den er utenlandsk (ikke slutter med .no) bør man absolutt være skeptisk, advarer de.