Lidl-ansatt fikk for mye utbetalt i lønn: Måtte selge narkotika for å betale tilbake beløpet

08/08/2024 06:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Husker du lavpriskjeden Lidl hvor nordmenn kunne kjøpe alt fra deilig sveitsisk sjokolade til baggy t-skjorter på tidlig 2000-tallet? Nå er kjeden rammet av en skandale.

En tidligere Lidl-ansatt i Newport, Christopher Sullivan, 34, mistet jobben da det ble oppdaget at han hadde fått for mye utbetalt på lønnsslippen. Han beholdt nemlig pengene, og dette førte til en gjeld som han ikke klarte å betale tilbake med en gang.

Begynte å selge narkotika
Sullivan begynte å selge heroin og kokain for å kunne betale tilbake en gjeld på 900 pund, som tilsvarer 12481 norske kroner.

Politiet slo til mot hjemmet hans 24. august i fjor, hvor de fant 16,5 gram heroin og 36,35 gram kokain, samt et knokeben, gripeposer, vekt og 3990 pund i kontanter, som tilsvarer 55335 norske kroner.

Under ransakingen fant politiet også en mobiltelefon, som inneholdt meldinger knyttet til salg av narkotika. I en av meldingene nevnte Sullivan at han var "aktiv", noe politiet tolket som at han var involvert i narkotikasmugling, Det skriver Wales Online.

Erklærte seg delvis skyldig
Sullivan forklarte at han solgte narkotika på vegne av en annen person, men han nektet å avsløre personens identitet.

Han hevdet at han hadde solgt narkotika i en periode på mellom en måned og seks uker siden han var i en dårlig økonomisk situasjon, samt slet mentalt og følte at dette var hans eneste utvei.

Sullivan erkjente seg skyldig i to tilfeller av besittelse med hensikt om å selge narkotika, å være involvert i salg av narkotika, besittelse av et skytevåpen og besittelse av utbytte fra en kriminell handling.

Under en høring hos Proceeds of Crime Act ved Cardiff Crown Court ble det avslørt at Sullivan hadde hatt et økonomisk utbytte på 17 292 pund, 23.9815 norske kroner, men bare hadde eiendeler til en sum av 912 pund, 12648 norske kroner.

Dommeren, Shoman Khan, beordret ham til å betale beløpet tilbake innen tre måneder eller risikere seks måneder i fengsel.