'Love Story'-stjernen Ryan O'Neal er død

09/12/2023 13:49

Sofie

Nyheter
Ryan O'Neal og datteren Tatum O'Neal i 2003. Foto: Shutterstock
Ryan O'Neal og datteren Tatum O'Neal i 2003. Foto: Shutterstock
Ryan O'Neal var blant de største filmstjernene i verden på 1970-tallet, og jobbet på tvers av sjangere med mange av tidens mest berømte regissører, inkludert Peter Bogdanovich og Stanley Kubrick.

Hollywood-skuespilleren Ryan O'Neal, stjerne i Love Story, Paper Moon, Peyton Place og Barry Lyndon er død. Han ble 82 år gammel.

Skuespilleren gikk fra en TV-såpeopera til en Oscar-nominert rolle i Love Story og leverte en skjev opptreden overfor sin karismatiske ni år gamle datter Tatum i Paper Moon.

Det skriver Euronews.

Ingen dødsårsak ble oppgitt, men skuespilleren ble diagnostisert med prostatakreft i 2012, et tiår etter at han første gang ble diagnostisert med kronisk leukemi.

"Min far, Ryan O'Neal, har alltid vært min helt," skrev sønnen Patrick O'Neal på sosiale medier.

«Han er en Hollywood-legende. Full stopp."

Ryan O'Neal var blant de største filmstjernene i verden på 1970-tallet, og jobbet på tvers av sjangere med mange av tidens mest berømte regissører, inkludert Peter Bogdanovich på Paper Moon og What's Up, Doc? og Stanley Kubrick på Barry Lyndon.

Han brukte ofte det gutteaktige, blonde utseendet sitt til å spille menn som gjemte skyggefulle eller skumle bakgrunner bak sine renklippede 'images'.

Ryan O'Neal hadde sin egen Oscar-nominasjon for beste skuespiller for det tåretrekkende dramaet Love Story fra 1970, med Ali MacGraw i hovedrollen, om et ungt par som forelsker seg, gifter seg og oppdager at hun er døende av kreft.

Filmen inkluderer den minneverdige, men ofte satiriserte linjen: “Love means never having to say you're sorry.”

Det romantiske melodramaet var den mest innbringende filmen i 1970, ble en av Paramount Pictures største hits og samlet syv Oscar-nominasjoner, inkludert en for beste bilde. Den vant for beste musikk.