Mange gjør denne feilen: Slik bør du ikke fryse kjøttet

07/03/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan utgjøre en betydelig forskjell ved tining.

Mange forbrukere har for vane å kjøpe og fryse store mengder mat som kylling, kjøttdeig og laks, spesielt når disse er på salg. Det oppstår imidlertid ofte en feil i forbindelse med frysing av disse varene.

Spesielt med kjøttdeig oppstår det mange ganger en feil, som kan påvirke både sikkerheten til maten og tiden det tar å tilberede den.

En viral video fra en slakter har nylig fremhevet en mer effektiv teknikk for frysing av kjøttdeig, som bryter med den tradisjonelle metoden med å fryse kjøttet i sylindrisk form, som mange bruker.

Slakterens anbefaling er å fryse kjøttdeig i flat form.

Dette demonstrerer han med et eksperiment der han fryser ned to porsjoner kjøttdeig, hver på 500 gram: den ene i den velkjente sylindriske formen og den andre flat. Etter tining av begge i 1,5 time var den flatfrosne delen klar til bruk mens den sylindriske fortsatt var hard.

Fordelene med å fryse kjøttet flatt, som slakteren fremhever, inkluderer en betydelig redusert risiko for bakterievekst og en raskere tineprosess, som gjør kjøttet klart til bruk umiddelbart.

Dette sparer ikke bare tid for forbrukeren, men sikrer også at kjøttet brukes bedre, da det minimerer risikoen for at det ødelegges under tining.

Dette tipset fra slakteren kan være en åpenbaring for mange som ønsker å forbedre kjøkkenrutinene sine og sørge for tryggere og mer praktisk håndtering av matvarene sine. En liten endring i hvordan kjøttdeig oppbevares kan gi raskere og sikrere tilberedningsprosesser.

Se videoen nedenfor:

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.