Mange har den på døren for å holde tyvene unna: Her er grunnen til at du må ta den ned med en gang

20/08/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du en slik hengende på døren eller veggen, så må du lese det her.

Å oppleve innbrudd kan være et økonomisk og mentalt mareritt, men realiteten er at det skjer – og ofte om sommeren.

Når du går så mye inn og ut av huset, betyr det at du er mer sannsynlig å glemme å låse opp døren, som er en av hovedårsakene til innbrudd.

Det tar ikke lang tid før noen løper inn og stjeler noe, så ideelt sett vil du skremme tyver så mye som mulig. Men det er én ting som ikke alltid er effektiv, og det er et "vokt dere for hund"-tegn.

Trusselen om en farlig hund vil ikke gjøre mye for å skremme bort en tyv - faktisk er det mer sannsynlig at skiltet lokker dem inn.

Det er ifølge Michael Fraser, som var med på BBCs Beat the Burglar, som nylig snakket om hvordan du kan holde hjemmet ditt trygt fra kriminelle.

Han sier at et "beware of dog"-skilt vil få enhver tyv til å se huset ditt som "bare kom inn", siden det tilsynelatende forteller hele nabolaget ditt at du ikke har et alarmsystem. Det gjør at tyvene kan snike seg rundt uten problemer.

"Ikke reklamer for katten din heller - de vil lete etter kattens bæsj og prøve å finne en vei inn," legger han til. Et annet tips Michael ga for å avskrekke tyver var å følge noe som kalles «den ukelange regelen» før du drar.

Det skriver Daily Record. Skal du være borte en uke eller mer, er det verdt å gi gresset et klipp på forhånd.

Michael sier at en ustelt plen lar tyvene vite at du ikke er hjemme, noe som gjør det enkelt å bryte seg inn.

Og hvis du bare er borte en enkelt dag, men fortsatt ønsker å holde hjemmet ditt trygt, bør du vurdere å legge igjen en mopp og bøtte foran der tyvene vil kunne se det.

Hvis tyvene blir møtt av dette synet, vil den tro at du er hjemme og rydder.