Mann fengslet etter å ha bestilt leiemorder som skulle drepe Nora Haukland

17/09/2024 14:28

Yvonne

Nyheter
Foto: TV 2
Foto: TV 2
En 26 år gammel mann er arrestert og siktet for å ha bestilt leiemord på Marius Borg Høibys ekskjæreste Nora Haukland.

Mandag denne uka ble en 26 år gammel mann pågrepet og siktet for flere forhold, blant annet for å ha inngått en avtale med en annen om å drepe noen. Det skriver Dagbladet.

Avisen offentliggjør teksten i to meldinger hvor mannen i klare ordelag forsøker å få en annen operson til å kidnappe, utpresse og drepe Haukland.

Siktet for å ville true Haukland til taushet
Tirsdag ettermiddag møtte mannen i Drammen tinghus sammen med sin forsvarer for politiet bekjærte ham varetektsfengslet i fire uker.

I følge politiet og en annen kriminell som både politiet og Dagbladet kjenner identiteten til, skal mannen ha sendt to eposter hvor han har bestilt leiemord, kidnapping og utpressing av Haukland.

Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden utdypet at den anmeldte trusselen har som mål å skremme henne fra å forklare seg i den pågående etterforskingen mot Høiby.

"Trusler mot fornærmede i straffesaker er veldig alvorlig, og må tas på alvor – slik politiet har gjort i denne saken. Hun er glad for at politiet reagerer kontant og effektivt mot grove trusler som hadde til formål å få henne til å trekke tilbake sin politiforklaring", sier advokat John Christian Elden som representerer Nora Haukland til Dagbladet.

I helgen delte hun en melding via sosiale medier om at ubehagelige trusler hadde fått henne til å flytte inn hos en venninne i en periode.

Haukland er fornærmet i en sak hvor Marius Borg Høiby er siktet for en rekke forhold, blant annet for trusler og vold mot henne. Haukland presiserer dog at hun ikke tror Borg Høiby er involvert i denne saken.

Siktelse mot Marius Borg Høiby utvides
Marius´ andre ekskjærester, Juliane Snekkestad og en anonym kvinne som Marius var kjæreste med da han raserte leilighteten hennes natt til 4. august, har ikke mottatt lignende trusler, opplyser de til avisen.

I helgen ble siktelsen mot kronprinsesse Mette-Marits sønn utvidet slik at han nå også er siktet for "mishandling i nære relasjoner" mot både Haukland og Snekkestad, og to tilfeller av kroppskrenkelse mot den tredje kvinnen. Politiet har ilagt ham besøksforbud mot kvinnen, og dette skal han angivelig ha brutt - noe som førte til at han ble pågrepet på en hyttetur med kamerater og kortvarig fengslet i helgen. Borg Høiby befant seg på en hyttetur med blant annet en narko- og hvitvaskingsdømt mann, og det ble beslaglagt narkotika og et ulovlig våpen på hytta.

Borg Høiby er dessuten siktet for "hensynsløs adferd", skadeverk og trusler samt drapstrusler mot en navngitt mann. Disse drapstruslene har blitt offentliggjort av flere medier, blant annet VG, Dagbladet og Se & Hør.