Marius Borg Høiby i lydopptak: «Jeg skal drepe ham»

16/08/2024 08:06

Yvonne

Nyheter
Foto: Kronprinsesse Mette-Marit
I et privat lydopptak av en samtale mellom Marius Borg Høiby og den fornærmede kvinnen kommer Mette Marits sønn med alvorlige trusler, hvor han blant annet truer med å drepe en navngitt person.

Det er VG som avslører nyheten og som offentliggjør deler av samtalen mellom de to.

«Jeg klappet til deg»
«Alle klærne og tingene dine ligger her. Hvis du ikke kommer og henter dem innen klokken 16, så setter jeg fyr på dem. De ligger allerede på plassen her og jeg har en dunk bensin og en lighter klar», sier han i lydopptaket.

Ifølge folkeregisteret har Marius Borg Høiby adresse på Skaugum tett på kongefamilien.

I samtalen innrømmer Borg Høiby at han har slått kvinnen, men han bagatelliserer hendelsen og sier at han «klappet til henne lite grann» og slo henne med flat hånd.

Selv forteller hun om gjentagende slag og kvelertak, pustevansker og kul i hodet. Kvinnen ble behandlet for hjernerystelse på legevakten.

Bilder fra leiligheten viser ødelagte møbler og en kniv i veggen. Billedmaterialet som ble bragt av Se & Hør denne uka, er også bevismateriale for politiet som har siktet Borg Høiby for kroppskrenkelse og skadeverk.

Flere voldspåstander
Kvinnen i 20-årene er ikke den eneste som forteller om vold fra kronprinsessens sønn. Denne uken har to tidligere kjærester stått fram og fortalt om både psykisk og fysisk vold.

Innrømmer vold
Avisen er i besittelse av minst to samtaler som skal ha funnet sted i perioden etter at Borg Høiby dro fra leiligheten på Frogner om natten til søndag, og før han ble pågrepet ved Jansrud skole ikke langt fra Skaugum mandag 4 august kl 16.


Denne uken har Borg Høiby kommet med en uttalelse hvor han innrømmer vold, og forteller om omfattende psykiske utfordringer og misbruk han også tidligere har vært i behandling for. I uttalelsen som ble sendt til media via hans advokat Øyvind Bratlien forteller han at mistet besinnelsen i alkohol- og kokainrus, og angrer det som skjedde.

Du kan lese hele uttalelsen her:

«Jeg skal drepe ham
I opptakene av telefonsamtalen som VG offentliggjør i dag kommer han også med langt mer alvorlige trusler mot en navngitt mannlig person.

«Jeg skal drepe ham», sier Borg Høiby.

VGs krimekspert Øystein Milli forklarer at truslene som kommer frem i en privat samtale er svært alvorlige og er en del av straffesaken, og at man ser særlig alvorlig på vold i nære relasjoner som er et samfunnsproblem.