Marius Borg Høiby: innrømmer vold i kokainrus

14/08/2024 16:01

Yvonne

Nyheter
Foto Veronica Melå / Det Kongelige Hoff
Foto Veronica Melå / Det Kongelige Hoff
Nå innrømmer Marius Borg Høiby at han har utøvet vold mot kjæresten i kokain-rus.

"Han har formelt ikke tatt stilling til straffeskyld da han ikke har vært i avhør, men i realiteten er dett en erkjennelse av straffeskyld etter siktelsen, skriver forsvarer Øystein Bratlien til NRK.

Marius Borg Høiby (27) ble arrestert av politiet i Oslo forrige søndag. Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk mot en kvinne han har en relasjon til.

Høiby har nå uttalt seg til NRK:

"Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og i voksenlivet har hatt, og fortsatt har, utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg tidligere har vært i behandling for. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor."

"Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner natt til søndag forrige helg. Jeg ønsker å stå til ansvar for det jeg har gjort, og vil forklare meg sannferdig til politiet."

Dette skriver han til NRK, via sin forsvarer Øyvind Bratlien.