Meny med ny satsning: - Kundene våre foretrekker norske varer

21/10/2024 16:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne høsten kan du finne en helt spesiell nyhet i dagligvarebutikken Meny.

Dagligvarekjeden har som mål å selge flest mulig norske varer. Derfor lanserer de et eksperiment med et helt nytt produkt.

"Dette er en spennende test som vi håper kundene våre vill omfavne", sier Steinar Lauritsen, ansvarlig for frukt og grønt i Meny.

Hvitløk, en populær smakstilsetter i Norge, importeres hovedsakelig fra Spania og Kina. I 2023 ble 1.381 tonn importert til landet. Men nå i uke 43 kommer et parti inn fra Stange i Innlandet, nok til å levere til Meny-butikker i Oslo og deler av Akershus.

Det er første gang du kan du finne norskdyrket hvitløk i butikkhyllene.

Nybrottsarbeid
Ellen Fjestad, en av bøndene bak prosjektet, er optimistisk:

"Dette er nybrottsarbeid, og vi må teste maskiner, utstyr og metoder som passer for storskala hvitløkdyrking. Men etter årets sesong er vi optimister, og tror det på sikt er mulig å forsyne det norske markedet med norskprodusert hvitløk, sier løkbonde Ellen Fjestad fra Arstad nordre gård.

Hun er med prosjektet og vil høste sin første store hvitløksavling neste år. I år leverer Niels Henrik Landfald, Nils Olve Gillund og Even Veflingstad hvitløk til dagligvarekjeden.

Utvalgte butikker
Meny satser sterkt på å tilby flere norske landbruksvarer for å støtte lokale bønder, redusere transportveier og tilby varer av høy kvalitet.

"Kundene våre foretrekker norske varer. Vi opplever økt interesse for lokale og kortreise matvarer. Testen på norsk hvitløk er spennende og vi håper at kundene våre omfavner den", sier Steinar Lauritsen, frukt- og grøntansvarlig i MENY.

Hvitløken kommer i butikk fra uke 43 i utvalgte MENY-butikker i Oslo, Nordre Follo, Lillestrøm, Nittedal, Lørenskog og Ullensaker.