Nå advarer de: YouTubers kjæreste døde etter å ha spist dette måltidet

18/07/2024 08:14

Sofie

Nyheter
Foto: Instagram
Sykehuspersonalet måtte fortelle ham at han hadde vært innlagt i 12 dager og at kjæresten hadde gått bort.

Fisk er sunt. Det kan ikke bare bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og visse typer kreft, men til og med bidra til at du får i deg nok omega-3 fettsyrer og vitamin D.

Dette er næringsstoffer som det kan være vanskelig å få nok av fra andre matvarer.

Dessverre er det ikke uten risiko, som Billy LeBlanc kan vitne om etter at kjæresten døde etter å ha fått en tallerken med østers.

Saken har nå fått Food and Drug Administration (FDA) til å advare mot rå østers, da det er fare for å bli smittet med blant annet norovirus, salmonella og Vibrio parahaemolyticus.

YouTuber Billy LeBlanc, bedre kjent for sin YouTube-kanal kalt "Bratayley", mistet kjæresten sin Natalie da de begge fikk Vibrio parahaemolyticus.

Begge ble innlagt på sykehus, men bare Billy overlevde.

"Jeg er sikker på at ingen av dere vet dette, men jeg var nær ved å dø. Jeg var på sykehus i 12 dager."

"Dessverre klarte ikke Natalie det og hun døde. Jeg vil alltid huske hvordan vi gikk oss bort overalt sammen."

"Jeg vil alltid elske henne og savne henne. Ta vare på deg selv og hold dine kjære tett. Du vet aldri når det er siste gang du ser dem," skriver han.

På samme måte deles flere råd om hvordan man kan unngå situasjoner som dette.

Ifølge Fødevarestyrelsen opptrer bakterien oftest i fisk og skalldyr fra varme saltvannsområder og i vann med temperatur over 20 °C.

Spesielt Vibrio cholera, Vibrio parahaemolyticus og Vibrio vulnificus anses som sykdomsfremkallende og kan føre til feber, frysninger, rødhet i huden, blemmer, kvalme, oppkast, diaré og generell svakhet.

En av fem mennesker ender opp med å dø etter å ha fått bakterien.

Eksperter anbefaler derfor at du kun kjøper rå østers fra kjente leverandører og restauranter som overholder mat- og hygieneprotokoller.