Sjokkfødsel: Kvinne fødte på Finnair-fly til Paris

18/07/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En uventet hendelse skjedde på Finnairs morgenfly til Paris forrige fredag ​​da en kvinne uventet fødte barnet sitt om bord i flyet.

Ifølge nettstedet Flightradar 24 landet flight AY1571 klokken 09:19 i Paris, etter en dramatisk levering som fant sted uten behov for mellomlanding.

Den nybakte moren, som ikke visste om graviditeten, fikk uventet hjelp av en brannmann og en ambulansesjåfør som heldigvis også var om bord i skipet. Dette melder finske Helsingin Sanomat.

Da flyvertinnene ropte etter medisinsk personell, nølte ikke Paavola med å stå frem. Fødselen fant sted på flyets toalett og endte lykkelig med Paavolas erfarne hender.

— Det var vanskelig å fastslå om fødselen var fullført, forklarer brannmann Olli Paavola i et intervju.

Men med erfaring som både forelder og legevakt var Paavola godt forberedt til å håndtere situasjonen.

Passasjer Joel Pyykkönen, som var vitne til hendelsen fra baksetet, merket raskt hva som foregikk. «Jeg hørte babyens første gråt bare et sekund etter det første gråten», sier han og berømmer personalets kompetente håndtering av situasjonen.

Ved ankomst til Paris ventet medisinsk personell på å ta seg av både mor og barn.

Finnair bekrefter at slike hendelser er sjeldne og at alt ble håndtert i henhold til sikkerhetsprosedyrer. Den nybakte moren skal bo i Helsingfors, og ifølge rapportene var hun minst like overrasket som alle andre om bord.