Nav-feilen rammer tusenvis

13/08/2024 16:16

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
7500 rammet: Er du en av dem?

Antallet personer som urettmessig mistet foreldrepenger på grunn av en feil hos Nav, har vist seg å være mye høyere enn først antatt. Ifølge Nav er nå rundt 7500 personer berørt av feilen.

Opprinnelig meldte Nav i mai at de hadde identifisert cirka 5500 personer som var rammet av feilen etter 2019. Dette tallet har imidlertid økt betraktelig, skriver Altinget.

- Vi identifiserte tidlig cirka 5500 mulig berørte saker for denne tidsperioden, men vi tok da høyde for at antallet kunne øke. Vi har sendt ut automatisk brev til de som kan være berørt av feilen etter 2019. Ved den automatiske utsendelsen gikk det til slutt ut til sammen cirka 7500 brev, opplyser seksjonssjef Lene Lied til Altinget.

Ved utgangen av forrige uke hadde 27 personer allerede mottatt tilbakebetaling av foreldrepenger etter at Nav hadde behandlet sakene deres på nytt. Det skriver DinSide.

Feilen som Nav gjorde, var knyttet til hvordan de administrerte fristen for å søke om utsatt permisjon for fedre. Høyesterett fastslo i fjor at Nav hadde fratatt fedre foreldrekvoten på ulovlig grunnlag, da det ble krevd at søknader om utsatt permisjon måtte leveres innen en bestemt frist.

Denne praksisen, som var i strid med loven, pågikk fra 2007 til en lovendring trådte i kraft 1. oktober 2021.