Denne turisten gikk altfor langt: Nå risikerer han gigabot

13/08/2024 10:07

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uventet hendelse i historisk by.

Pompeii, en romersk oldtidsby som ble ødelagt av Vesuvs vulkanutbrudd i år 79, er kjent for å ha mistet minst 2000 liv i katastrofen.

Byen ble delvis bevart under lag av aske og stein, og tiltrekker seg hvert år millioner av besøkende. Pompeii ligger omtrent 23 kilometer sør for Napoli, i Campania-regionen. Det skriver DinSide.

En britisk turist på 37 år er nå i trøbbel etter å ha blitt tatt på fersk gjerning mens han risset inn initialene til familiemedlemmene sine på en av byens historiske vegger, ifølge rapporter fra The Independent.

Han risset inn bokstavene «JW», «LMW» og «MW» – som antas å representere navnene til hans døtre – sammen med datoen 7. august 2024.

Turisten står nå overfor en bot på hele 60 000 euro, tilsvarende omtrent 705 000 kroner. Han skal ha bedt om unnskyldning til de lokale myndighetene og forklart at han ønsket å etterlate et minne om familiens besøk til de ikoniske romerske ruinene. Hendelsen er nå blitt rapportert til påtalemyndighetene i Torre Annunziata.

Dette er ikke en enestående hendelse; slike tilfeller av hærverk mot historiske steder har skjedd tidligere.

I juni rapporterte Dagbladet om en annen turist som ble anklaget for hærverk på det arkeologiske stedet Herculaneum, som sammen med Pompeii er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Denne turisten ble raskt identifisert etter å ha skrevet graffiti med svart, permanent tusj på en malt vegg, og saken ble raskt rapportert til politiet.