Nok et stort klesmerke konkurs - butikker lukker i Norge

04/10/2024 16:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Noa Noa Oslo
Foto: Noa Noa Oslo
Konkursen i det danske eierskapet bak kleskjeden får konsekvenser i Norge.

I starten av august ble det kjent at Noa Noa Norge AS hadde gått konkurs. Den danske butikkjeden hadde hatt økonomiske problemer i lang tid, og mange ansatte i Norge hadde verken fått utbetalt feriepenger eller lønn.

Nå har også eierselskapet bak kleskjeden, Nordic Fashion Brands, gått konkurs.

Det bekrefter styreleder Nick Jensen til nettstedet detailwatch.dk.

Nordic Fashion Brands A/S er selskapet bak blant annet Noa Noa, og det eier også merker som Odd Molly, Unmade Copenhagen, Denim Project, og Noa Noa Miniature. Noa Noa ble grunnlagt i 1981 av brødrene Harald og Lars Holstein som et feminint og romantisk alternativ til den harde og kantede moten på den tiden. Navnet Noa Noa betyr "enkelt og harmonisk" på tahitisk og reflekterer den feminine og bohemske stilen som kjennetegner merkets kolleksjoner.

Flere selskaper konkurs
I august ble det kjent at Noa Noa Norge var konkurs og tidligere i høst gik ett av selskapets andre merkevarer, Odd Molly, konkurs. Så begynte snøballen å rulle, og nå lukker også eierselskapet bak de mange merkevarene.

"Det startet med et forsinket innlevert regnskap, og så har det endt her. Det er en katastrofe på alle mulige måter, men vi kan ikke gjøre noe med det. Man må se framover", sier han til nettstedet ifølge danske TV 2.

Økonomiske problemer i lang tid
Nordic Fashion Brands har hatt økonomiske problemer i lang tid, og selskapet ble satt under tvangsoppløsning og senere under konkursbehandling i august 2024. Dette skyldtes problemer med innlevering av regnskap og økonomiske tap over flere år, inkludert et underskudd på nærmere 28,6 millioner danske kroner i 2022. Selskapet forsøkte først en rekonstruksjon før det ble tvunget til å avslutte driften​.

Konkursen betyr at også de gjenværende Noa Noa-butikkene som ble holdt åpne fordi de var styrt av eierselskapet, stenges.

Ifølge DetailWatch er det ennå ikke full oversikt over hvor mye gjeld det er i selskapet.

Inventar skal selges
Advokat Anders Ørskov Melballe, som er oppnevnt som bobestyrer i selskapet, sier til DetailWatch at det er et stort varelager i selskapet, som inkluderer butikker og immaterielle rettigheter.

Kuratorene ønsker å selge den «best mulig», heter det.

Immaterielle rettigheter inkluderer for eksempel rettigheter til en bedrifts merkevare og logo