Triste nyheter: Populært smykkemerke går konkurs

05/01/2024 23:00

Sofie

Nyheter
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Smykkemerket Jane Kønig har gått konkurs.

Det danske smykkemerket Jane Kønig, som blant annet står bak den ikoniske 'Love Tags', har gått konkurs.

Dette skjer etter flere år med millionunderskudd, ifølge Finans.

Siden åpningen av den første butikken sentralt i København i 1989, har Jane Kønig klart å etablere en sterk merkevare og oppnådd stor popularitet.

Hennes unike og håndlagde smykker har ofte funnet veien til julegaver og spesielle anledninger. Men til tross for denne populariteten har de siste årene vært preget av økonomiske utfordringer for selskapet bak merkevaren, skriver Dagens.dk.

Konkursen er offisielt bekreftet i Statstidende, og kurator Jacob Smith sier til Finans:

«Vi jobber for tiden med et best mulig salg av merket og selskapet». Jane Kønigs reise i smykkeverdenen har ikke vært uten utfordringer.

I 2007 var selskapet nær en lignende skjebne, da økonomiske vanskeligheter nærmest førte til en nedleggelse. Jane Kønig reflekterte over denne perioden i et intervju med Børsen:

"Det viktigste for meg er å ikke gå konkurs. I min verden er ikke det et alternativ," sa hun tilbake i 2015.

I 2022 fikk selskapet et underskudd på 4,3 millioner DKK etter skatt, og året før var underskuddet på hele 18,2 millioner DKK.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.