Ny studie viser: Øl er positivt mot corona

18/12/2023 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hindrer viruset i å formere seg.

I midten av julebordsesongen bringer forskere fra det tyske universitetet Hohenheim og universitetssykehuset i Tübingen en positiv nyhet i en studie som kan virke som årets glede ved første øyekast.

Ifølge deres forskning har visse ingredienser i humle, som finnes i det meste av øl, egenskaper som kan hindre coronaviruset i å formere seg.

Den fagfellevurderte studien, publisert i tidsskriftet Phytomedicine, identifiserer spesifikt Xanthohumol og dets derivat 6-Prenylnaringenin som stoffer som bremser spredningen av viruset.

Disse stoffene finnes i humleblomster, og forskningen ble utført i et høysikkerhetslaboratorium.

Det var Teknisk Ukeblad som først omtalte saken i Norge, og det kan virke som om å drikke øl kan hjelpe i å unngå sykdom dersom man er smittet med coronaviruset.

Likevel advarer forskerne om at konsentrasjonen av disse stoffene i øl er så lav at de ikke kan anbefale å bruke øl som et middel mot viruset, spesielt på grunn av skadelig alkoholinnhold.

Til tross for at forskerne peker på øl i studien, ser de potensial i funnene for utvikling av nye antivirale medikamenter for behandling av alvorlige covid-19-tilfeller. Dette kan også bidra til generell kunnskap om bekjempelse av pandemier.

Selv om årets coronabølge er i gang, har Folkehelseinstituttet (FHI) rapportert at økningen i smittespredning har avtatt noe de siste ukene.

Imidlertid er fremtidig utvikling usikker på grunn av opptreden av nye covid-19-virusvarianter. FHI oppfordrer eldre og personer i risikogrupper til å vaksinere seg raskt.

Den nye BA 2.86-varianten dominerer nå blant coronavariantene i Norge, og den utgjør rundt halvparten av all coronasmitte, ifølge assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, som nylig informerte Dagbladet om situasjonen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.