Ny type koronavirus: "Svært mutert"

18/08/2023 11:10

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ny sterkt mutert variant av viruset.

Både WHO og US CDC overvåker en ny, sterkt mutert variant av viruset som forårsaker covid-19.

Den heter BA 2.86 og er oppdaget i USA, Danmark og Israel, skrev CDC i et innlegg på X/Twitter

Verdens helseorganisasjon (WHO) sa torsdag at de har klassifisert varianten som en variant som overvåkes. Årsaken til dette er det store antallet mutasjoner den har. Det skriver Dagbladet.

S. Wesley Long, medisinsk direktør for diagnostisk mikrobiologi ved Houston Methodist, sier at varianten har 36 mutasjoner fra den dominerende XBB 1.5-varianten og minner om tidligere varianter av viruset.

Han sier det gjenstår å se om den nye varianten kan utkonkurrere tidligere varianter og om den er bedre rustet til å omgå immunresponsen hos personer som har blitt smittet eller vaksinert. 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.