Ny video: To soldater overga seg – og så ble de skutt

04/12/2023 18:00

Emma

Nyheter
Foto: X
Foto: X
En ny video viser at de to soldatene blir skutt.

En video som viser russiske styrker som dreper to ubevæpnede ukrainske soldater, har fått ukrainske myndigheter til å rope ut.

En russisk kilde publiserte videoen 2. desember der de to soldatene ble skutt etter å ha overgitt seg nær byen Avdiivka, der intense kamper har funnet sted de siste månedene, ifølge tankesmia Institute of Study of War (ISW).

Det ukrainske parlamentets menneskerettighetsombudsmann, Dmytro Lubinets, appellerer nå til Den internasjonale Røde Kors-komiteen og FN om å undersøke hendelsen.

På X har presidenten i det ukrainske parlamentet, Ruslan Stefanchuk, publisert et bilde fra videoen, og kaller hendelsen en krigsforbrytelse.

"Det er et klart brudd på Genèvekonvensjonen å drepe soldater når de har gitt uttrykk for at de vil overgi seg," skriver ISW.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.