Nye detaljer har kommet frem om skytingen i Praha: Gjerningsmannen hadde plantet en bombe

25/12/2023 08:00

Emma

Nyheter
Foto: X
Foto: X
Ifølge tsjekkiske medier hadde skytteren, David K, plassert en luremine, også kalt en «booby-trap»

Ifølge tsjekkiske medier hadde skytteren, David K, plassert et felleutløst sprengladning.

I en sjokkerende avsløring fra den pågående etterforskningen av drapet i Hostoun, som vi rapporterte i forbindelse med skytingen ved det filosofiske fakultet i Praha, har kilder nær etterforskningen gitt nye detaljer.

Ifølge tsjekkiske medier Prahain.cz har etterforskningen avdekket den farlige naturen til den 24 år gamle mannen som var involvert.

I Hovoun antas han å ha drept sin far og tatt flere våpen med seg. Men det var ikke alt.

Ifølge to vitneforklaringer ble det plassert en felleutløst sprengladningsanlegg i huset.

– Den besto av trykksylindere, ammunisjon, fyrverkeri og kjemikalier, sier en kilde til torsdag kveld.

– Jeg var ikke på stedet, men jeg så dokumentasjonen. Det så ut som noe i en bunker. Sylinderen var stor, koblet til flere kabler, som igjen førte til en annen enhet. Etter min mening inneholdt denne enheten også et system som ville ha forårsaket en eksplosjon, forklarte kilden.

Vi verifiserte deretter disse uttalelsene med en annen detektivinspektør fra Sentral-Böhmen-regionen.

– Jeg kan bekrefte at det var et sprengladning, og det var absolutt ikke en spøk. Den ble laget med den hensikt å drepe og ødelegge, noe som også bekreftes av den halvautomatiske AR15-riflen som brukes av den enkelte. I huset ble det funnet trykkbomber, koblet til en annen enhet. Jeg vil ikke utdype ytterligere, sier etterforskeren.

Som et resultat ble eksperter i pyroteknikk kalt til nettstedet.

I løpet av kvelden ble det også oppdaget at politiet leter etter minst tre biler. De antas å ha blitt brukt av noen i nærheten av fornærmede, identifisert som Kia-biler.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.